سئو داخلی چیست | راهنمای کامل On Page SEO

آکادمی آموزش سئو و دیجیتال مارکتینگ

فهرست عناوین

سئو داخلی (On-Page SEO)

سئو آن پیج (On-Page SEO) یک سری اقدامات داخلی برای بهینه سازی قسمت های مختلف سایته که به رتبه بندی موتورهای جستجو کمک می کنه. در واقع رتبه وب سایت در نتایج گوگل توسط تعدادی از عوامل رتبه بندی تعیین میشه، از جمله دسترسی به سایت و تجربه کاربری، سرعت بارگزاری صفحه، محتوای بهینه شده، کلمات کلیدی، ریسپانسیو بودن و غیره. 

عوامل و تکنیک موثر روی سئوی داخلی رو اینجا بطور کامل توضیح میدم:

on-page-seo-checklist

تگ عنوان (title tag)

عنوان صفحه معمولاً مهمترین کلمات کلیدی یک صفحه رو شامل میشه، و گوگل هم به اونها کمی بیشتر از بقیه تگ های صفحه اهمیت میده. پس برای سئو کردن تگ عنوان سعی کنید حتما کلمه کلیدی (keyword) مورد نظرتون رو در عنوان صفحه  قرار بدید. همینطور برای اینکه برچسب عنوان (title tag) بهینه تری داشته باشید به این موارد هم توجه کنید:

  • عنوان خودتون رو تو ۵۵-۶۰ کلمه (از جمله فاصله) محدود کنید.
  • سعی کنید کلمه کلیدی (keyword) رو به ابتدای عنوان نزدیک کنید (البته در صورت طبیعی به نظر رسیدن).
  • کلمه کلیدی رو در عنوان خیلی تکرار نکنید.
  • عنوان صفحه باید حتما با محتوای صفحه تناسب (relevancy) داشته باشه.
  • عنوان تکراری انتخاب نکنید.
  • از vertical line (|) یا پرانتز در عنوان استفاده کنید.
  • هر وقت احساس کردید عنوان خوبی ننوشتید و CTR مقاله به همین دلیل کمه، عنوان رو تغییر بدید.

کد HTML عنوان در قسمت head صفحه به این شکله:

 

<head>
<title>Example Title</title>
</head>

H1 tag in SEO

استفاده درست از تگ H1

در واقع تگ های HTML یه سری کد هستند که به گوگل میگن چطوری محتوا رو نمایش بده یا چه بخشی از محتوا اهمیت بیشتری داره، یکی از این تگ ها (HTML H1 Tag) نام داره.

تیتر Heading از h1 تا h6 تقسیم بندی میشه که تگ h1 از همشون مهم تره. 

نکته مهم در مورد تگ h1 اینه که سعی کنید تو هر صفحه فقط یه تگ h1 داشته باشید و بقیه عناوین مهم تر صفحه رو تگ h2 بدید. البته اگه همین عناوین h2 هم شامل زیر عنوان بودند باید از تگ h3 برای عناوین شون کمک بگیرین تا به درستی اولویت عنوان های صفحه تون رو به گوگل انتقال بدید.

نکته دیگه این که کلمات کلیدی مورد نظرتون رو در عناوین هر صفحه وارد کنید.

ساختار URL

ساختار URL باید شامل کلمات کلیدی تون باشه. البته سعی کنید آدرس های اینترنتی فعلی صفحه ای رو که توسط گوگل ایندکس (index) شده رو تغییر ندید و اگه در صورت لزوم نیاز به تغییر داشت حتما آدرس URL قبلی رو به URL جدید ریدایرکت (Redirect) کنید.

What-is-an-Alt-Tag

متن Alt برای تصاویر

هر سیستم مدیریت محتوایی (CMS) به شما این امکان رو میده که چیزی به نام “متن جایگزین” یا تگ ALT text  رو به تمام تصاویر موجود در سایت تون اضافه کنید. این متن جایگزین (alternative text) برای بازدیدکننده های معمولی قابل مشاهده نیست، متن alt در واقع توسط نرم افزار های صفحه خوان برای کمک به کاربران نابینا استفاده می شه. 

البته موتورهای جستجو هم تصاویر رو خزش می کنند، پس درج برخی کلمات کلیدی مرتبط برای توصیف دقیق تصویر به موتورهای جستجو هم کمک می کنه تا محتوای صفحه رو درک کنند. یه دستورالعمل هم داریم به نام WCAG یا Web Content Accessibility Guidelines (دستورالعمل های دسترسی به محتوای وب) که نوشتن تگ alt برای هر تصویر رو توصیه می کنه.

در نهایت موارد زیر رو هنگام نوشتن تگ متن جایگزین در نظر داشته باشید:

  • با تگ Alt تصویر را در ۸-۱۰ کلمه به خوبی توصیف کنید.
  • کلمه کلیدی مورد نظرتون رو در تگ Alt بطوریکه طبیعی به نظر برسه وارد کنید.
  • حتما تگ Alt با تصویر مرتبط باشه.

مدیاروت مشاور حرفه ای ها

چرا مدیاروت

مدیاروت راههای جذاب تر شدن و تو چشم بودن برای گوگل رو نشونتون میده، درمورد سئو و بهینه سازی وب سایتِ شما بهتون مشاوره میده، و باعث میشه با کمک سئو سایتِ خودتون رو، به صفحات اول گوگل و نتایج اول جستجو ببرید و ترافیک سایتتون هم افزایش پیدا کنه.

مدیاروت گزارش کاملی درمورد مشکلاتی که سایتتون از نظر سئویی داره بهتون ارائه میکنه؛ تا با مشاوره سئویی مدیاروت و گروه فنیِ شرکتتون مشکلات رو حل کنید.

و در قدم های بعدی برای رسیدن به اهدافتون، براتون استراتژی تدوین میکنه و به مرحله اجرا درمیاره تا بتونید هدفهاتونو دونه دونه تیک بزنید.

محتوای صفحه

محتوای صفحات شما باید برای افراد مفید باشه. اگر کسی با سرچ و به صورت ارگانیک وارد صفحه تون میشه باید بتونه هر چیزی رو که می خواد تو صفحه پیدا کنه. Google هم روش های خودش رو برای اندازه گیری مفید بودن محتوای شما داره، مثلا:

حداقل ۵۰۰ کلمه رو داشته باشید، البته فرمول دقیقی برای تعداد کلمات موجود در صفحه وجود نداره و به خیلی از عوامل بستگی داره مثلا اینکه اون صفحه، صفحه فروده یا صفحه فروش، صفحه پیلار(Pillar Page) تونه یا صفحه یک مقاله؛ اما بطورکلی به نظر می یاد وقتی Google محتوای زیادی رو پیدا نکنه خیلی به اون صفحه اهمیت نمیده. 

  • محتوای صفحه باید منحصر به فرد باشه، یعنی از سایت های دیگه و حتی از سایر صفحات سایت خودتون کپی نشده باشه.
  •  باید پاسخ مستقیم و کامل به سوالات جستجوی بازدید کنندگان شما ارائه بده.
  • از فیلم و تصاویر جذاب و مرتبط استفاده کنید تا محتواتون غنی شه.
  • توصیه نامه ها و نظرات مشتریان اگه به درستی کار بشه می تونه به صفحات فروش کمک کنه.
  • بخش سوالات متداول و استفاده از اسکیما این بخش می تونه به کامل بودن محتوا کمک کنه.
  • کلمه کلیدی تون رو به ابتدای پاراگراف اول نزدیک کنید، اما فقط در صورت طبیعی به نظر رسیدن محتوا.

تحقیق کلمات کلیدی یا Keyword Research

تحقیق کلمات کلیدی با درک چگونگی جستجوی مشتریان در کسب و کار شما آغاز می شه. تحقیق کلمات کلیدی یا کیورد ریسرچ (Keyword Research) باید بهتون کمک کنه به سوالاتی مانند اینها پاسخ بدید:

  • این کلمه کلیدی (Keyword) چقدر سخته؟
  • در صورتی که از این کیورد (Keyword) رتبه بگیریم انتظار می ره چقدر ترافیک جذب کنیم؟
  • چه نوع محتوایی باید ایجاد کنیم تا برای این کلمه کلیدی رتبه بگیریم؟
  • آیا کسانی که این کلمه کلیدی رو جستجو میکنن مشتری می شن؟ یا به عبارت دیگه هدف ما از تولید این محتوا جذب ترافیک هست یا نرخ تبدیل (conversion) ؟ 

دونستن پاسخ این سوالات به شما کمک می کنه استراتژی تولید محتوای کارآمدی داشته باشید. 

در روند تحقیق کلمات کلیدی، رقیب هاتون رو فراموش نکنید و حتما صفحات اونها رو بررسی کنید.

simple content for SEO

مطالب رو ساده و قابل خواندن نگه دارید

اعتقاد خیلی از سئوکارها اینه که Google سیگنالهای کاربران (زمان ماندگاری کاربر (dwell time) ، نرخ پرش (Bounce rate) و غیره) رو برای تأثیرگذاری در رتبه بندی بررسی می کنه. بنابراین اگر محتوای شما پیچیده و گنگ باشه، بازدیدکننده ها مستقیماً سراغ دکمه برگشت به نتایج گوگل میرن. این برای گوگل یعنی کاربر محتوا رو دوست نداشته.

  • از کلمات بزرگ پرهیز کنید. وقتی می تونید همون مفهوم رو ساده تر بیان کنید دنبال اصطلاحات پیچیده نرید.
  • از جملات و پاراگراف های کوتاه تر استفاده کنید.

از LSI ها و مترادف ها استفاده کنید

LSI مخفف عبارت «Latent Semantic Indexing» هست. LSI مفهومی هست که هوش مصنوعی گوگل برای درک بهتر محتوا ازش استفاده می کنه. در واقع استفاده از کلمات و عبارات متشابه باعث میشه گوگل خیلی سریع تر محتوای شما رو درک کنه.

منظور از عبارت متشابه، کلمه یا عبارتی هست که دقیقاً یا تقریباً به همون مفهوم اشاره داره. مثلا اگه عبارت کلیدی ”سئوی داخلی چیست” رو توی گوگل سرچ کنید، گوگل عبارت “آموزش سئوی داخلی” رو هم که براساس سرچ کاربراش بوده بهتون پیشنهاد میده.

استفاده از کلمات کلیدی LSI می‌تونه بهترین روش برای حل مشکله Keyword stuffing باشه از طرف دیگه استفاده از  کلمات LSI باعث میشه ترافیک بیشتری جذب کنید.

internal-link

لینک سازی داخلی (internal link)

پیوندهای داخلی (internal link) صفحات سایت شما، هم برای بازدیدکننده ها و هم برای موتورهای جستجو مفیده. ولی هرچه این لینک سازی داخلی ساختار یافته تر و اصولی تر باشه به درک بیشتر محتوای شما کمک بیشتری می کنه. مثلا اینجا من از یک لینک داخلی برای پست دیگه ای در حوزه سئو استفاده کردم به نام محتوای بنیادی یا کرنر استون که نحوه ساختاربندی وب سایت براساس اصول سئو رو توضیح میده.

البته اگه دقت کنید من این لینک داخلی رو با متن انکرتکست (Anchor Text) مرتبط و همچنین محتوای توصیفی هم جوار یا neighbor content حمایت کردم. متن Anchor Text، متن لینکی هست که معمولاً به رنگ آبی نشون داده می شه و در مثالی که چند خط بالاتر زدم “محتوای بنیادی یا کرنر استون” متن انکرتکست ما هست.

نشانه گذاری اسکیما (Schema markup)

نشانه گذاری اسکیما یا Schema markup در واقع یک سری کدهای معناداره که به کدهای HTML سایت تون اضافه میشه و به Google کمک می کنه تا محتوای صفحه را بهتر درک کنه. 

 علاوه بر این اسکیما ها توضیحات جذاب تری به نمایش SERP صفحه شما میدن (مثل:raiting ، قیمت، عکس و موارد دیگه) که همه اینها به افزایش CTR صفحه شما کمک می کنه.

حرف آخر

سئو داخلی به کاربر و ربات های گوگل کمک می کنه تا کسب و کار شما را بهتر درک کنند. با داشتن سئو آن پیج (On-Page SEO) خوب در سایت، موتورهای جستجو می تونند صفحات سایت شما رو فهرست بندی کنند، درک کنند که کسب و کار و هدف سایت شما چیه و به راحتی در ساختارها و محتوای سایت شما خزش کنند که نتیجه اینها میشه کسب رتبه بهتر در کلمات کلیدی هدف برای سایت شما.

منابع:

اشتراک گذاری

فیس بوک
توئیتر
لینکداین
واتس اپ
ایمیل

3 دیدگاه دربارهٔ «سئو داخلی چیست | راهنمای کامل On Page SEO»

  1. بازتاب: سئو در اینستاگرام | بهینه سازی پیج اینستاگرام - مدیاروت

  2. بازتاب: سئوی فنی چیست | راهنمای کامل سئوی تکنیکال - مدیاروت

  3. بازتاب: افزایش رتبه سایت در گوگل و روش های موثر و جامع سئو - مدیاروت

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×