نقشه سایت (Sitemap) چه اهمیتی دارد
حتی اگه تجربه زیادی در زمینه توسعه وب نداشته باشین؛ به احتمال زیادی در مورد بهینه سازی سایت یه چیزایی شندیدن. یکی از بهترین کارهایی که می تونین برای بهینه سازی سایتتون انجام بدین و باهاش ترافیک ارگانیک دریافت کنین ایجاد سایت مپ هستش. اما به نظر شما سایت مپ یا نقشه سایت چیه و اصلا لازمه که برای سایتمون مپ داشته باشیم؟
نقشه سایت چیست؟
به طور کلی نقشه سایت، نقشه ای از وب سایت شماست که به موتورهای جستجو کمک می کنه تا همه محتوای سایت شما رو پیدا و خزش کنند. نقشه سایت به موتورهای جستجو میگه که کدوم صفحه از سایت شما مهمترین صفحه است.
به طور کلی ۴ نوع نقشه سایت اصلی وجود دارد.
۱: Normal XML Sitemap: این نقشه سایت رایج ترین نوعه و معمولا به صورت یک صفحه است که به بخش های مختلف سایت شما لینک داده.
۲: Video Sitemap: این نقشه به طور خاص به گوگل کمک می کنه تا محتواهای ویدیویی سایت شما رو درک کنه.
۳: News Sitemap: به گوگل کمک میکنه محتواهای روی سایت که برای گوگل نیوز آماده شدن رو پیدا کنه.
۴: Image Sitemap: به گوگل کمک میکنه همه عکس هایی که روی سایت شما قرار دارن رو پیدا کنه.
چرا باید سایت مپ داشته باشیم
موتورهای جستجو از سایت مپ شما برای پیدا کردن صفحات مختلف سایتتون استفاده می کنن. همون طور که گوگل میگه: اگه صفحات سایت شما به درستی لینک دهی شده باشن، خزنده های وب ما میتونن بیشتر محتواهای سایت شما رو کشف کنن.
به عبارت دیگه: هرچند که اگه نقشه سایت نداشته باشین به سئوی سایتتون آسیب وارد نمیشه اما منطقیه که برای ایندکس شدن همه محتواهای روی سایتتون ازش استفاده کنین.
همچنین موارد خاصی هست که توی اونا نقشه سایت واقعا به کارتون میاد. مثلا سایت هایی که محتواهای زیادی دارن و یا یه سایت فروشگاهی با هزاران محصول رو اداره می کنین، ممکنه صدها لینک داخلی و خارجی داشته باشین. گوگل به سختی میتونه همه این موارد رو جستجو کنه و اونا رو ایندکس کنه اما با استفاده از نقشه سایت کار جستجوی خزنده های گوگل رو ساده تر می کنین.
شما به سایت مپ نیاز ندارید اگر...
سایت شما کوچک باشه. منظور ما از سایت کوچک، حدود ۵۰۰ صفحه یا کمتر هستش(فقط صفحاتی که لازمه توی نتایج جستجو باشن رو باید حساب کنید).
اگه از سرویس های میزبانی ساده ای مثل Blogger یا Wix برای راه اندازی سایتتون استفاده کردین پس لازم نیست نگران نقشه سایتتون باشین. این سرویس ها نقشه سایت شما رو به طور خودکار طراحی می کنن.
سایت شما به صورت داخلی لینک سازی شده. این یعنی گوگل میتونه به راحتی صفحات شما رو جستجو کنه و مهمترین هاشون رو هم پیدا و مشخص کنه.
توی سایتتون محتواهای تصویری یا ویدیویی یا حتی صفحات خبری ندارین تا توی فهرست نقشه سایت قرار بگیریه. در این صورت شما نیازی به نقشه سایت ندارین.
چرا مدیاروت
مدیاروت راههای جذاب تر شدن و تو چشم بودن برای گوگل رو نشونتون میده، درمورد سئو و بهینه سازی وب سایتِ شما بهتون مشاوره میده، و باعث میشه با کمک سئو سایتِ خودتون رو، به صفحات اول گوگل و نتایج اول جستجو ببرید و ترافیک سایتتون هم افزایش پیدا کنه.
مدیاروت گزارش کاملی درمورد مشکلاتی که سایتتون از نظر سئویی داره بهتون ارائه میکنه؛ تا با مشاوره سئویی مدیاروت و گروه فنیِ شرکتتون مشکلات رو حل کنید.
و در قدم های بعدی برای رسیدن به اهدافتون، براتون استراتژی تدوین میکنه و به مرحله اجرا درمیاره تا بتونید هدفهاتونو دونه دونه تیک بزنید.
ایجاد سایت مپ برای سایت شما
از اونجایی که اکثر وب سایت ها نقشه آماده ای ندارن؛ شما باید به صورت دستی اون رو برای سایت خودتون آماده کنین. متداول ترین روش هایی که برای درست کردن نقشه سایت استفاده میشه عبارتند از:
- ایجاد نقشه سایت به صورت دستی. با این روش می تونین یه نقشه سایت کاملا شخصی سازی شده تهیه کنین. اما این کار رو فقط به دولوپرهای خیلی باتجربه و حرفه ای پیشنهاد می کنیم.
- از ابزارهایی که توسط بستر وب سایت شما ارائه شده استفاده کنید. خیلی از وب مستران از ابزارها و افزونه هایی که روی سیستم مدیریت محتوای سایتشون نصب میشه برای ایجاد نقشه سایت استفاده می کنن. برای مثال: کاربران وردپرس می تونن افزونه اختصاصی نقشه سایت نصب کنن تا کار تهیه نقشه سایت رو براشون انجام بده.
- از یک تولید کننده نقشه سایت آنلاین استفاده کنین. این ابزارها عمدتا پلتفرم هایی هستن که می تونین به سادگی و بدون نصب هیچ چیز اضافه ای روی سایتتون خیلی ساده و سریع نقشه کاملی از سایتتون تهیه کنین.
درست کردن سایت مپ روش های زیادی داره و برای هر کدوم از سیستم های مدیریت محتوایی که ازش استفاده کنین روش جداگانه ای وجود داره. اگه فکر می کنین برای درست کردن نقشه سایتتون به کمک نیاز دارین می تونین زیر همین مطلب برام کامنت بگذارید.
منابع: