تفاوت ریتارگتینگ و ریمارکتینگ؟

فهرست عناوین

 تفاوت ریتارگتینگ و ریمارکتینگ چیست؟

بازاریابی دیجیتال شبکه پیچیده‌ای از اصول، استراتژی، ابزار و فناوری بازاریابی هستش که تسلط بر همشون نیازمند زمان و مهارته.

Retargeting  و Remarketing  دو اصطلاح بازاریابی دیجیتال هستن که بیشتر فروشنده ها اونا رو شنیدن و به جای همدیگه استفاده می کنن. این دو اصطلاح روش موثری برای جذب مشتری و افزایش فروش هستن که قبلاً به مارک تجاری شما چراغ سبز نشون دادن.

  • ریتارگتینگ یا هدف گذاری مجدد
  • ریمارکتینگ یا بازاریابی مجدد

بازاریابی مجدد و هدف گذاری مجدد خیلی وقتا به جای همدیگه استفاده می شن، اما با هم تفاوت اساسی دارن که تبلیغ کنندگان رسانه ها باید ازش اطلاع داشته باشن.

شما هم در مورد تفاوت ریتارگتینگ و ریمارکتینگ  سردرگمین؟

راستش رو بخواین تنها نیستین!

چون ‌این روزا این اصطلاحات خیلی به جای همدیگه استفاده می شن.

باز سوال پیش میاد که این واژه ها یکسانن؟

از نظر فنی البته که نه! ولی اهداف مشخصی دارن.

با این حال در این میان تفاوت های مهمی وجود داره که باید درکش کنین.

بازاریابی مجدد و هدف گذاری مجدد: شبیه به هم اما متفاوت از هم

مدیران تبلیغات زمان زیادی رو برای تست مخاطب ها و خلاقیت در کارشون، صرف میکنن.

ولی این روند می تونه طولانی بشه و با درصد کمی از کلیک کنندگان تبلیغات مواجه بشه.

اگر چه ممکنه در ورودی وب سایت تون ترافیک زیادی دریافت کنین، ولی امکان این که سریع به مشتری تبدیل بشن وجود نداره.

بیشتر وقتا، بهترین افرادی که برای هدف قرار دادن انتخاب می شن، کسانی هستن که بیشتر از یه بار به سایت شما سر زدن، یا اونهایی هستن که با شما ارتباط دیجیتالی داشتن.

هدف گذاری مجدد و بازاریابی مجدد هر کدومشون فرصت دستیابی به این چنین مشتریانی رو فراهم می‌ کنن.

و این می تونه یه استراتژی خیلی مهم در تلاش های بازاریابی شما باشه.

حالا بیاید ریمارکتینگ و ریتارگتینگ یا همون بازاریابی مجدد و هدف گذاری مجدد رو به صورت جدا، جدا بررسی کنیم تا تفاوت ها براتون روشن بشه.

هدف گذاری مجدد چیه؟

ریتارگتینگ به فرآیندی گفته می شه که طی اون شما می تونین به ۹۸ درصد افرادی که وارد سایت شما شدن ولی کاری انجام ندادن؛ مثل خرید کالا، دانلود کتاب الکترونیکی ، ثبت نام در سایت و غیره، دسترسی پیدا کنین.

 به زبان ساده تر هدف گذاری مجدد می تونه چندین رویکرد داشته باشه.

اغلب می تونه  به یه ‌جای گذاری تبلیغات کلیکی  یا نمایش تبلیغ کاربرانی باشه که بدون خرید از طریق روش های خاصی با سایت شما ارتباط برقرار کردن. یعنی هنگامی که یه بازدید کننده وارد وب سایت شما می شه و روی کالایی کلیک می کنه یا هر اقدام دیگه ای که روی سایت شما انجام می ده که شما هم منتظرین انجام بده، یک کوکی در مرورگرش تنظیم می شه.

پس از خروج بازدید کننده از سایت، شما می تونین اون اطلاعات رو برای هدف گیری مجدد اونها با تبلیغاتی که بر اساس تعامل اونا هست رو استفاده کنین.

این تبلیغات توسط اشخاص ثالث مثل  Google Display Network  که از زیر شاخه های گوگل ادوردز هستش یا اینستاگرام و یوتیوب قرار داده می شن. اونها به شما این امکان رو می دن در سایت های دیگه ای که بازدید کننده شما واردش می شه، تبلیغاتی نشون داده بشه.

در نهایت، هدف گذاری مجدد رو می تونیم در دو رویداد در محل و خارج از سایت دسته بندی کنیم.

هر کدوم از اینا که گفتیم استراتژی های مختلفی دارن که می تونین بسته به نوع تعاملاتی که می خواین در هدفتون قرار بگیره، انجام بدین.

اجازه بدین کمی این موارد رو بررسی کنیم.

هدف قرار دادن تعاملات در محل

این شامل هدف قرار دادن افرادیه که قبلاً از سایت شما بازدید کردن. اونا قبلاً با محصولات و خدمات شما تعامل داشتن یا اقدام دیگه ای انجام دادن ولی ممکنه خرید خودشون رو تموم نکرده باشن. هدف گذاری مجدد با این جور اشخاص که از قبل با هم تعامل برقرار کردن، باعث افزایش فروش می شه. هم چنین اونها میتونن به حفظ کسایی که قبلاً به برند شما ابراز علاقه کردن کمک بکنن.

روش هایی برای هدف گیری مجدد

یه سری روش هایی برای هدف گذاری مجدد وجود داره که در این جا می تونین با اونهایی که در محل تعامل برقرار کردین رو هدف قرار بدین.

  • بر اساس محصولی هدف گذاری کنین که مخاطب شما با اون تعامل داشته ولی هنوز خریدش رو تموم نکرده.
  • بر اساس نحوه ‌جستجو کردن سایت خودتون هدف گذاری کنین.
  • کسانی رو هدف بگیرین که در لیست ایمیل هاتون هستن و به برند تجاری شما تمایل نشون دادن اما به خریدار تبدیل نشدن.

این پارامتر ها رو می تونیم در سیستم عامل های مختلف تنظیم کنیم، مثل:

  • Google AdWords  گوگل ادوردز
  • تجزیه و تحلیل ترافیک گوگل
  • تبلیغات شبکه های اجتماعی و غیره

کمپین های هدف گیری مجدد تقریباً همیشه تعامل و تبدیل بیشتری نسبت به کمپین های غیر هدفمند از خودشون نشون می دن.

این به واقعیتی بر میگرده که بازاریابی و تبلیغات برای افرادی که به برند یا حرفه شما ابراز علاقه کردن، خیلی آسون تره.

هدف قرار دادن تعاملات "خارج از سایت"

استفاده مجدد از اهداف قبلیتون محدود به رفتارهای موجود در وب سایت شماست. اکنون کاربرای بیشتری وقت خودشون رو در شبکه های اجتماعی به سر می برن، ولی  رویه کمی تغییر کرده. چون دیگه معرفی اطلاعات محصول و خدمات و برند تجاری مختص به یه مکان خاص نیست، و در همه بستر های مختلف شروع به انتشار کردن. این یعنی همکاری و تعامل مخاطبان در چندین مکان وجود داره. غول های شبکه های اجتماعی مثل فیس بوک و اینستاگرام این موضوع رو درک کردن و‌ شروع به هدف قرار دادن مخاطب و تعامل با اونها کردن. الان دیگه می دونین هدف گذاری مجدد یعنی چی درسته؟! به طور خلاصه یعنی شامل کاربرانی می شه که با صفحه شما تعامل داشتن و سایر گزینه های مشابه اون.

بازاریابی مجدد چیه؟

بعضی وقتا از هدف گذاری مجدد به عنوان بازاریابی مجدد یاد می شه. نمونه این بازاریابی مجدد گوگل هستش. ممکنه براتون کمی گیج کننده باشه، ولی یادتون باشه که بازاریابی مجدد و هدف گذاری مجدد هدف های مشترکی دارن و اصطلاحات به اندازه استراتژی مرتبط اونها، مهم نیستن. همون طوری که گفتیم، بازاریابی مجدد اغلب مربوط به جلب مشتری مجدد از طریق ایمیل هستش. یعنی مشتریانی رو که هنوز در مسیر خرید قرار نگرفتن رو در مسیر افزایش فروش خودتون قرار بدین.

  • مواردی همچون ارسال ایمیل به مشتری برای تمدید خدمات یا فروش لوازم جانبی، از نمونه های سنتی بازاریابی مجدد هستن.
  • همچنین با استفاده از اطلاعات خرید قبلی می تونه برای کاربر نقش یادآور برندی رو داشته باشه که قبلاً ازش خرید کرده. این کار اغلب در بازاریابی از طریق ایمیل اتفاق می افته، البته به شکل تبلیغات پولی که به سمت سطوح فعلی مشتری هدایت می شه.

فاصله کوتاه بین ریتارگتینگ و ریمارکتینگ

خط تار و فاصله کوتاه بین بازاریابی مجدد و هدف گذاری مجدد

این دو تاکتیک قبلاً وجود داشت ولی در مسیر های جدا از هم: ایمیل منطقه خاص خودش رو داشت و رسانه های پولی محدود به افزایش هدف گذاری و قیف و بازاریابی مجدد بر اساس اقدامات وب سایت بودن.

با این حال، این دو تا در سال های اخیر تا حدودی قابل تعویض بودن، چرا؟

خوب سیستم عاملی مانند گوگل ادوردز قابلیت هدف قرار دادن بر روی سیستم عامل رو با استفاده از لیست ایمیل سال ها پیش اضافه کردن.

تفاوت ریتارگتینگ و ریمارکتینگ

یه سرویس ریتارگتینگ، بانک اطلاعاتی از کوکی کاربران مشاهده کننده سرویس شما رو جمع می کنه تا در سایت ها و اپلیکیشنهای دیگه تبلیغات شما رو به اون دسته از کاربران به نمایش بذاره، اما سرویس ریمارکتینگ با جمع آوری اطلاعات کامل کاربران مثل بازدید، سبد خرید، جنسیت، اطلاعات پروفایل و…. به مدیر بازاریابی دیجیتال در بازاریابی مجدد و هدفمند کمک می کنه.

مدیاروت مشاور حرفه ای ها

چرا مدیاروت

مدیاروت راههای جذاب تر شدن و تو چشم بودن برای گوگل رو نشونتون میده، درمورد سئو و بهینه سازی وب سایتِ شما بهتون مشاوره میده، و باعث میشه با کمک سئو سایتِ خودتون رو، به صفحات اول گوگل و نتایج اول جستجو ببرید و ترافیک سایتتون هم افزایش پیدا کنه.

مدیاروت گزارش کاملی درمورد مشکلاتی که سایتتون از نظر سئویی داره بهتون ارائه میکنه؛ تا با مشاوره سئویی مدیاروت و گروه فنیِ شرکتتون مشکلات رو حل کنید.

و در قدم های بعدی برای رسیدن به اهدافتون، براتون استراتژی تدوین میکنه و به مرحله اجرا درمیاره تا بتونید هدفهاتونو دونه دونه تیک بزنید.

هدف گذاری مجدد در برابر بازاریابی مجدد: آماده سازی

اگر چه هدف مشترک اونها افزایش تبدیل افرادیه که به احتمال زیاد از مارک شما خرید میکنن. ولی تفاوت کار در واقع استراتژی مرتبط با اونه.

هدف گذاری مجدد در واقع بر تبلیغات پولی متمرکز شده و می تونه انواع مختلفی داشته باشه و طیف وسیعی از افراد رو هدف قرار می ده.

بازاریابی مجدد بر روی کمپین های ایمیل متمرکز شده و با کسانی که قبلاً با اونها تعامل داشتن ارتباط برقرار می کنه و امکان فروش و پیام رسانی ویژه تری رو برای شما فراهم می کنه.

این ادغام بازاریابی مجدد و هدف گذاری مجدد واقعاً نشان دهنده آنچه در کل بازاریابی دیجیتال می بینیم هستش.

چرا نمی تونین بازاریابی مجدد رو نادیده بگیرین؟

  • بازاریابی مجدد با یادآوری مداوم محصولات مرتبط با نیاز مشتری، احتمال خرید در سایت شما رو افزایش می دهه.
  • به مشتریان موجود اجازه می ده تا خرید های مکرر انجام بدن. زیرا شما می تونید محصولات مرتبط یا محصولات جدید رو بر اساس رفتار خرید اونا رو نشونشون بدین.
  • مشتریانی رو که مدتی با برند شما ارتباط برقرار نکردن رو دوباره درگیر می کنه.
  • با پیشنهادات تبلیغاتی محصولات مورد علاقه مشتری ها، مشتریان را به سمت صفحه خرید سوق می ده.
  • شما روی دستیابی به مخاطب هدف خود کنترل بیشتری دارید، چون قبلاً اطلاعات مربوط به اونها را جمع آوری کردین
  • مخاطبی که هدف قرار دادین بازدهی سودمند داره. چون شما هدفتون افرادیه که فعالیت های سودمندی در وب سایت شما دارن و موجب افزایش فروش شما می شن.

منبع: 

اشتراک گذاری

فیس بوک
توئیتر
لینکداین
واتس اپ
ایمیل

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×