انواع ریدایرکت (redirect) شدن و کاربرد آن در سئو

فهرست عناوین

ریدایرکت و تاثیر بر سئو و بهینه سازی سایت

ریدایرکت شدن به چه معنا است؟ به نظر چه عواملی باعث میشه که شما ریدایرکت بشین؟ همونطور که از سوالات پیدا است امروز میخوایم در مورد انواع ریدایرکت (Redirect) صحبت کنیم و بگیم که ریدایرکت شدن چه تاثیر روی سئوی سایت میزاره. زمانی که یک سایت رو طراحی میکنین، ممکنه که به تغییرات نیاز داشته باشه و برای تعدادی از آدرس‌های اینترنتی سایت، شروع به ریدایرکت کردن کنین. به مرور زمان، سایت‌ها رشد میکنن و یا اضافه کردن صفحات و محتواهای بیشتر، URL‌های بیشتری هم در سایت ایجاد میکنن، در نتیجه باید با اون‌ها مقابله کنین. شاید متوجه بشین URL‌های سایتتون، خیلی پیچیده تر و سخت تر از اون چیزیه که فکرشو میکردین.

ممکنه شما بخواین توی سایتتون تغییراتی انجام بدین و در زمان ورود به یک صفحه، به طور اتفاقی به یک صفحه دیگه منتقل بشین و یا اینکه صفحه‌ها عملکرد خوبی ندارن و باید به طور کامل حذف بشن. به نظر شما برای چند تا URL میتونین تغییرات دستی رو انجام بدین؟ قطعاً زیاد طول نمیکشه که شما با وجود هزاران مقاله توی سایت شما خسته میشید و دوست دارین که همه کارها به طور خودکار انجام بشه. به هر حال همه مدیران سایت گاهی اوقات باید تغییر و یا تنظیم URL‌های سایتشون بپردازن.

ریدایرکت شدن به چه معنا است؟

در یک وب سایت، ریدایرکت در حقیقت URL قدیمی شما رو به جدیدترین صفحه نشون میده. وقتی کسی اون URL اصلی رو سرچ و یا روی اون کلیک میکنه، به صفحه شما ریدایرکت داده میشه. یعنی بازدیدکنندگان سایت شما وارد صفحه ارور ۴۰۴ نمیشن. در نتیجه همون صفحه و یا محتوایی که به دنبالش بودن رو پیدا میکنن در نتیجه باعث میشه ارزش لینک‌هایی که توی اون صفحه ایجاد کردین رو از دست ندین، چرا که برای موضوع سئوی و البته بهینه سازی موتورهای جستجو و همچنین تجربه کاربر مخاطبانی که روی این لینک‌ها کلیک کنن خیلی اهمیت داره.

برای اینکه بتونین سایتتون رو بهتر مدیریت کنین و تجربه کاربری خوبی رو برای بازدیدکنندگان تون رقم بزنین، باید مهارت ریدایرکت کردن رو از طریق دایرکت ادمین و سی پنل یاد داشته باشین.

انواع ریدایرکت شدن به چه معنا است؟

راهکارهای سئو در ریدایرکت کردن چیه؟ شما میتونین برای ریدایرکت کردن URL‌های توی سایتتون، از سه روش استفاده کنین که در ادامه توضیح دادیم. ریدایرکت ۳۰۱، ریدایرکت ۳۰۲ و ریدایرکت ۳۰۷

ریدایرکت 301

ریدایرکت ۳۰۱

 Redirect ۳۰۱ در بین انواع ریدایرکت، یک ریدایرکت دائمی و همیشگی محسوب میشه. در واقع باید گفت یکی از بهترین انواع ریدایرکت‌ها است چرا که در هر دو طرف مرورگر و سرور انجام میشه. این نوع ریدایرکت یا تغییر مسیر، با توجه به اصول سئو URL مورد نظر رو منتقل میکنه و موتورهای جستجو به راحتی این تغییر مسیر رو تشخیص میدن و شروع به ایندکس کردن میکنن. این راهکار میتونه بهترین انتخاب برای سئوی سایت شما، چرا که اونو حفظ میکنه. بیشتر اوقات میتونین از این نوع ریدایرکت استفاده کنین.

ریدایرکت ۳۰۲

Redirect ۳۰۲، یک نوع ریدایرکت موقت به حساب میاد و شما میتونین در هر زمانی که خواستین، اونو به طور کامل غیر فعالش کنین. این ریدایرکت تنها زمانی استفاده میشه که شما تصمیم میگیرین در تعدادی از بخش‌های سایت به URL قدیمی برگردین. به عنوان مثال، ممکنه شما بخواین نسخه جدیدی رو از سایت طراحی کنین و تصمیم بگیرین که مخاطبان رو به نسخه جدید و یا قدیم راهنمایی کنین. برای این بهتره که از ریدایرکت ۳۰۲ استفاده کنین.

ریدایرکت ۳۰۷

Redirect ۳۰۷، در حقیقت همون ریدایرکت موقت ۳۰۲ البته توی HTTP نسخه ۱.۱ محسوب میشه. با اینکه خیلی از موتورهای جستجو از جمله گوگل این نوع تغییر مسیر مانند ریدایرکت ۳۰۲ برخورد میکنن، اما باز بهترین راهکار برای سئو، ریدایرکت ۳۰۱ هستش. این ریدایرکت در شرایطی مناسبه که شما موقتاً میخواین سایت رو منتقل کنین و سرورتون از HTTP نسخه ۱.۱ پشتیبانی میکنه. چرا که نمیشه از سازگاری موتورهای جستجو با صفحه جدید مطمئن بود. در نتیجه گزینه مناسب برای ریدایرکت‌های موقت، Redirect ۳۰۲ است.

تازه کردن متا یا Meta Refresh در ریدایرکت شدن به چه معنا است؟

احتمالاً با صفحه‌هایی مواجه شدین که به شما اعلام میکنن باید چند ثانیه صبر کنین تا به لینک دیگری هدایت بشین و یا اینکه برای ورود سریع تر روی لینک مشخصی کلیک کنین. به این نوع ریدایرکت Meta Refresh یا تازه کردن متا گفته میشه. روشی از ریدایرکت که یا با راهنمایی مرورگر به صفحه جدید و بدون نیاز به به روز رسانی سرور کار میکنه. در زمان تنظیم یک Meta  Refresh  میتونین زمان مورد نیاز برای راهنمایی و یا ریدایرکت کردن به صفحه جدید رو به دست خودتون تنظیم کنین.

بیشتر اوقات، اگه زمان مورد نیاز برای ریدایرکت کردن به یک صفحه رو صفر و یا یک ثانیه در نظر بگیرین، موتورهای جستجو تصور میکنن که شما از ریدایرکت ۳۰۱ استفاده کردین. این روش از تغییر مسیر میتونه تاخیرهایی رو به وجود بیاره و به همین دلیل بهتره از به طور مستقیم از ریدایرکت ۳۰۱ استفاده کنین. همچنین ممکنه که تازه کردن متا برای سئوی سایتتون تاثیر منفی داشته باشه.

برای ریدایرکت کردن URLهای سایت چه دلایلی لازم است؟

تا به اینجای مقاله متوجه شدین که از با استفاده سه روش تاثیرگذار میشه برای ریدایرکت کردن URL‌ها اقدام کرد. حالا باید بدونین که به چه دلایلی باید ریدایرکت کردن URL‌ها رو انجام بدین.

به یکی از صفحات سایت خود یک Subdirectory هدایت کنید

در زمان بارگذاری محتوا توی سایت و قیمت وبلاگ، ممکنه بخواین تا آدرس وبلاگ رو تغییر بدین. مثلاً اگه آدرس شما آدرس صفحه سایت شما mediarout.com/blog باشه و حالا بخواین اونو به blog.mediarout.com تبدیل کنین، میتونین از ریدایرکت استفاده کنین.

ریدایرکت کردن محتوای تکراری به صفحه اصلی

وجود محتوای تکراری برای سایت شما میتونه به سئوی سایتتون آسیب بزنه، اگه سایت شما مطالب زیادی داره، ممکنه بینشون مطالب تکراری هم دیده بشه. اگه بیشتر از یک نسخه از یک مقاله توی سایتتون وجود داشته باشه، موتورهای جستجوگر گوگل به سختی میتونن مطالب مورد نظر رو ثبت کنن. به همین علت برای سایت شما تاثیرات منفی به همراه داره.

در چنین شرایطی باید بخش تکراری مقاله رو به نسخه اصلی هدایت کنین. بعد از اون از ایجاد شدن محتوای تکراری تو سایت جلوگیری میشه. در نتیجه کاربران به راحتی میتونن از سایت شما بازدید کنن و دچار سردرگمی نشن. با انجام این کار شما اصول سئو و لینک بیلدینگ رو رعایت کردین.

تبدیل کردن چند دامنه به یک دامنه واحد

شما میتونین برای نگهداری و مراقبت از نام تجاری یا برند آنلاین کسب و کارتون تعدادی از نام‌های مشابه آنلاین رو خریداری کنین. مثلاً اگه نام برند شما mediarout باشه و دامنه اصلی تون mediarout.com باشه، قطعاً بهتره که کد دامنه‌های blog, ir, Net, Blog, Org, info, را برای مراقبت و نگهداری از نام برندتون خریداری کنین. بعد از خرید این دامنه‌ها میتونین به جای بارگذاری محتوا روی اون‌ها، اقدام به ریدایرکت کردن دامنه‌ها به روی دامنه اصلی کنین.

هدایت کردن دامنه قدیمی به سمت دامنه جدید

ممکنه که از همون ابتدا سایتتون رو توی دامنه ساخته باشید که اولین انتخاب شما نبوده و بعد تونستید دامنه مورد نظرتون رو خریداری کنین، نگران نباشید. شما میتونین با استفاده از ریدایرکت کردن دامنه قدیمی به روی دامنه جدید، فعالیت‌های خودتون را ادامه بدین.

Redirect

دایرکت کردن URL قدیمی به URL جدید

در اکثر اوقات باید URL‌های قدیمی رو به URL جدید هدایت کنین. ممکنه بخواین ساختار URL فعلی خودتون رو پاک کنین. به همین علت استفاده از ریدایرکت لازمه. در اینجا شما میخواین یک ریدایرکت ۳۰۱ رو از آدرس قدیمی به URL جدید پیاده سازی کنین. اگه شما از ریدایرکت ۳۰۱ استفاده کنین. باعث میشه که موتورهای جستجوگر گوگل به راحتی اونو ثبت کنن. علاوه بر این روی سئوی سایتتون تاثیر خوبی هم میزاره. از طرفی تجربه کاربری مناسبی برای بازدیدکنندگان فراهم میشه و اون‌ها میتونن به به ساده‌ترین شکل ممکن به محتوای مورد نظرشون دسترسی داشته باشن.

تفاوت‌های بین سی پنل و دایرکت ادمین

همونطور که میدونین دایرکت ادمین و سی پنل از کاربردی‌ترین و بهترین سیستم‌های مدیریت محتوای وب هستن. شما با شناختی که از تفاوت‌های این دو ابزار داشته باشین، میتونین مناسب‌ترین گزینه رو برای مدیریت محتوای سایتتون انتخاب کنین.

سی پنل cPanel

سی پنل یکی از پرکاربردترین و مشهورترین کنترل پنل هاستینگ در جهان به حساب میاد. این ابزار به دلیل امکانات و ویژگی‌های خاصی که داره در بین کاربران فضای وب خیلی محبوب شده. هر نوع راهنما و آموزشی که با cPanel در ارتباط باشه توی اینترنت پیدا میشه و شما به راحتی میتونین با استفاده از این نکات، مشکلات سی پنل خودتون را حل کنین. هر چیزی که برای هاستینگ نیاز داشته باشین، cPanel به شما ارائه میده.

اما استفاده از ویژگی‌ها و امکانات این کنترل پنل هاستینگ، به سیستم‌های قدرتمند نیاز داره و هر دستگاهی پاسخگوی این ابزار نیست. نسخه cPanel بر اساس Unix ساخته شده و در سال ۱۹۹۶ در اختیار کاربران قرار گرفت. در زمانی که سی پنل وارد بازار شد، رقیب خاصی در برابر او وجود نداشت و همین امر باعث محبوبیت این سیستم مدیریت محتوا شد. طراحی فضای کاربری cPanel واقعاً عالی و منظمه، به طوری که همه چیز طبقه بندی شده و کاربر به سادگی میتونه از اون استفاده کنه. همین ویژگی‌ها باعث ایجاد تفاوت بین دایرکت ادمین و سی پنل شده. علاوه بر همه این‌ها سی پنل نسبت به دایرکت ادمین از قیمت بیشتری هم برخوردار است.

CentOS, Red Hat Enterprise, FreeBSD and CloudLinux, KVM, Linux-Vserver, Microsoft Server 2008 Hyper-V, Openvz, Oracle VirtualBox, Virtuozzo, VMWare, Xen سیستم‌هایی هستن که cPanel میتونه از اون‌ها پشتیبانی کنه.

دایرکت ادمین Directadmin

سال ۲۰۰۳ دایرکت ادمین وارد بازار شد و توی اون مدت کوتاه کاربر زیادی رو به خودش جذب کرد. از این رو، رقابت به بین دایرکت ادمین و سی پنل شروع شد. دایرکت ادمین رابط کاربری آسون و مشخصی داره، اما برای اینکه بتونین روی همه قسمت‌ها تسلط پیدا کنین باید وقت زمان بیشتری صرف کنین. همچنین سرورهای با سخت افزار ضعیف هم میتونن از این نرم افزار استفاده کنن. این سیستم مدیریت محتوا نسبت به سی پنل قیمت ارزان تری داره.

 Ubuntu, Debian, FreeBSD, CentOS, Red Hat Enterprise, Fedora سیستم‌هایی هستن که دایرکت ادمین از اون‌ها پشتیبانی میکنه.

مدیاروت مشاور حرفه ای ها

چرا مدیاروت

مدیاروت راههای جذاب تر شدن و تو چشم بودن برای گوگل رو نشونتون میده، درمورد سئو و بهینه سازی وب سایتِ شما بهتون مشاوره میده، و باعث میشه با کمک سئو سایتِ خودتون رو، به صفحات اول گوگل و نتایج اول جستجو ببرید و ترافیک سایتتون هم افزایش پیدا کنه.

مدیاروت گزارش کاملی درمورد مشکلاتی که سایتتون از نظر سئویی داره بهتون ارائه میکنه؛ تا با مشاوره سئویی مدیاروت و گروه فنیِ شرکتتون مشکلات رو حل کنید.

و در قدم های بعدی برای رسیدن به اهدافتون، براتون استراتژی تدوین میکنه و به مرحله اجرا درمیاره تا بتونید هدفهاتونو دونه دونه تیک بزنید.

نتیجه‌گیری

توی این مقاله با عنوان ریدایرکت شدن به چه معنا است؟ سعی کردیم به طور کامل درباره انواع ریدایرکت کردن و تاثیر اون بر سئوی سایت توضیح بدیم. بعد از اون به علت‌های ریدایرکت کردن URL پرداختی. سپس درباره تفاوت‌های بین cPanel و دایرکت ادمین صحبت کردیم.

اکنون شما میتونین سوال‌ها و پیشنهادات خودتون رو برای مشاوران ما در آژانس دیجیتال مارکتینگ مدیاروت به اشتراک بزارید.

منابع: 

اشتراک گذاری

فیس بوک
توئیتر
لینکداین
واتس اپ
ایمیل

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×