به چه محتوایی سبز گفته می شود؟
اگه درگیر سئو، افزایش رتبه الکسا، بازاریابی محتوا یا هر نوع بازاریابی وب دیگه ای باشین؛ حتما در مورد محتوای سبز یا محتوای همیشه سبز (Evergreen content) شنیدین. خب وقتشه که شما هم توی سایت خودتون یه دونه از این محتواها داشته باشین. اما میخواین بدونین اصلا این محتوا چطوری نوشته میشه یا اصول محتوا نویسی برای وب سایت چیه و چطوری روی سئوی سایت شما تاثیر میگذارن؟
محتوای سبز یا همیشه سبز چیست؟
اگه بخوام خیلی ساده براتون بگم، محتوای سبز به محتوایی گفته میشه که همیشه برای خواننده های سایت شما کاربردیه و از نظر سئو و رعایت نکات اون خیلی حرفه ای روش کار شده.
خب اصطلاح همیشه سبز حتی برای کسانی که توی حوزه بازاریابی کار نمی کنن هم آشناس. مثلا درختانی مثل کاج و سنوبر حتی توی زمستون هم سبز هستن و به درختان همیشه سبز مشهور هستن.
درخت همیشه سبز نمایدی از زندگی همیشگیه و محتوای همیشه سبز هم نماد ماندگاری و پایداری در نظر گرفته میشه.
خب شاید الان با خودتون فکر کنید که همه محتواهای آنلاین پایدار هستن. فرقی نداره همه پست ها و مطالب وبلاگی همیشه هستن و از بین نمیرن. اما وقتی دارین از یه محتوای سبز حرف می زنیم منظورمون محتواییه که حتی مدت ها بعد از انتشار هم کاربران به اون مراجعه می کنن و به مرور زمان بازدیدش رو به افزایش خواهد بود.
چه محتواهایی همیشه سبز نیستند؟
خب برای این که موضوع به خوبی براتون روشن بشه به شما میگم که چه محتواهایی جزو محتواهای سبز نیستن تا محتواهای همیشه سبز رو راحتر تشخیص بدین.
- مقالات خبری
- آمار یا گزارش های عددی که احتمالا تغییر میکنن و یا قدیمی میشن.
- محتواهای فصلی و محتواهایی که برای یه مناسبت خاص طراحی شدن.
- مقالات متمرکز روی برند فعلی یا فعالیت هایی که طابع مد و شرایط هستن
- آخرین اخبار مربوط به افراد مشهور، دنیای مد و هر چیزی که تنها مدتی ترند هستند.
نکته مهمی که باید به خاطر بسپارید اینه که محتوای وبی که همیشه سبز باشه؛ عملا فاقد تاریخ انقضا است و به طور ایده آلی در مدت زمان طولانی هم ارزش خودش رو حفظ میکنه.
برای مثال هرچیزی که در مورد انتخابات ریاست جمهوری نوشته شده همیشه سبز نیست. یا کلمات کلیدی مرتبط با موضوعی مثل طلاق جانی دپ از امبر هرد به مرور زمان از بین میره و یه روزی دیگه هرگز جستجو نمیشه.
قالب های رایج برای تولید محتوای سبز
اگه میخواین دست به کار بشین و یه محتوای همیشه سبز تولید کنید؛ پس بهتره از قالب های زیر هم توی اونا استفاده کنید. این چندین مورد قالب های رایج توی محتوای همیشه سبز هستن.
- لیست ها
- نکات برتر
- مدخل های دایره المعارف
- برسی محصولات
- ویدیو ها
نوشتن با این قالب ها به طور خودکار محتوای شما رو همیشه سبز نمیکنه ولی این ساختار ها میتونن یه محتوای خوب بسازن. مثلا میخواین طرز تهیه یه نوع دسر خاص رو آموزش بدین. استفاده از فیلم مراحل آموزش، ویدیو های کوتاه یا عکس از مراحل انجام کار محتوای شما رو خیلی پر طرفدارتر خواهد کرد.
چرا مدیاروت
مدیاروت راههای جذاب تر شدن و تو چشم بودن برای گوگل رو نشونتون میده، درمورد سئو و بهینه سازی وب سایتِ شما بهتون مشاوره میده، و باعث میشه با کمک سئو سایتِ خودتون رو، به صفحات اول گوگل و نتایج اول جستجو ببرید و ترافیک سایتتون هم افزایش پیدا کنه.
مدیاروت گزارش کاملی درمورد مشکلاتی که سایتتون از نظر سئویی داره بهتون ارائه میکنه؛ تا با مشاوره سئویی مدیاروت و گروه فنیِ شرکتتون مشکلات رو حل کنید.
و در قدم های بعدی برای رسیدن به اهدافتون، براتون استراتژی تدوین میکنه و به مرحله اجرا درمیاره تا بتونید هدفهاتونو دونه دونه تیک بزنید.
نکاتی برای نوشتن محتوای همیشه سبز
حالا که با چند و چون محتوای سبز آشنا شدین وقت اون شده که با نکات مهمی که باید توی نوشتن رعایت کنید هم آشنا بشین.
۱: سعی کنید مناسب ترین کلمه کلیدی رو انتخاب کنید. اگه کلید واژه شما چیزی نیست که مردم دنبالش هستن پس نوشتن محتوای سبز و ماندگار ارزش زیادی نداره. بنابراین در مورد کلید واژه خودتون تحقیق کنید.
۲: محتوای خودتون رو سئو کنید. وقتی کلمه کلیدی خودتون رو پیدا کردید؛ فراموش نکنید باید از بهترین تصاویر استفاده کنید و حتما تگ alt به اون ها بدین. متن شما باید در بهینه ترین حالت ممکن باشه. لینک سازی های داخلی خوبی ایجاد کنید. فقط توی به کاربردن کلید واژه کانونی زیاده رویی نکنید تا گوگل شما رو جریمه نکنه.
۳: برای مبتدیان هم بنویسید. اگرچه باید شما تخصص خودتون رو به اشتراک بگذارید اما این کار رو به روشی انجام بدین که برای مبتدیان هم مناسب باشه. به احتمال زیاد افراد متخصص دنبال مطالب گسترده نیستن ولی شما می خواین که محتوای همیشه سبز شما برای مخاطبان گسترده نوشته بشه و البته نباید هم مطالب تکراری باشه.
۴: از زبان بیش از حد فنی استفاده نکنید. همون طور که گفتیم شما مطالب و محتواهای سبز رو برای کاربران تازه کار و مبتدیان می نویسید پس نباید انتظار داشته باشید که اونا بتونن زبان بیش از حد فنی رو متوجه بشن. پس تا حد امکان ساده و روان بنویسید.
۵: محتواهای خودتون رو به روز کنید. نکنه مهمی که باید در نظر داشته باشید اینه که ممکنه مطالب به روز بشن و لازم باشه که شما هم محتوای خودتون رو به روز کنید. پس سعی کنید به طور مرتب با هر آپدیت به روز رسانی کنید.
جمع بندی
اگه میخواید محتوای خوب بنویسید و کاربردی باشه پس دست به کار بشید و کلید واژه ای که مناسب کسب و کارتون هست رو پیدا کنید و با خلاقیت و حوصله زیاد در مورد اون بنویسید.
منابع :