در مورد کپی رایتینگ و کپی رایتر بیشتر بدانید.

فهرست عناوین

هر آنچه چیزی که باید درباره کپی رایتینگ و کپی رایتر بدانید

درباره کپی رایتینگ و کپی رایتر چه می‌دانید؟ کپی رایتینگ با نویسندگی چه تفاوتی دارد؟ وظایف نویسنده چیست؟ دو اصطلاحی هستن که در این چند سال مورد توجه بسیاری از دیجیتال مارکترها قرار گرفتن. با استفاده از این دو فرآیند میشه مخاطب رو به سایت و یا شبکه‌های اجتماعی جذب کرد. البته هر کدوم اهداف متفاوتی رو دنبال میکنن.

ممکنه از دیدگاه کلی Copywriting و محتوا باهم شباهت‌هایی داشته باشن، اما واقعیت آینه که کپی رایتینگ یکی از زیر مجموعه‌های بازاریابی محتوا قرار میگیره و مهم‌ترین هدف اون، جذب مخاطب در کوتاه‌ترین بازه زمانی است. حالا ممکنه محتوای مورد یک کلمه یا چند جمله مؤثر باشه.

کپی رایتینگ و کپی رایتر به عنوان یک زمینه شغلی با پیشرفت بازاریابی و ابزارهای تبلیغاتی ظهور کرده و مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته. برای این که درک بهتری درباره تولید محتوا، تبلیغ نویسی، نویسندگی، نویسنده و کپی رایتینگ و کپی رایتر داشته باشین، این مقاله از مدیاروت رو از دست ندین. در ابتدا در مورد هر یک از این کلیدواژه توضیحات کاملی رو ارائه می‌کنیم.

کپی رایتینگ و کپی رایتر

شاید با شنیدن کلمه Copyright  همین ابتدا موضوعاتی مثل کپی رایت و قوانین مرتبط با اون بیاد تو ذهنتون، اما باید گفت که این دو کلمه تفاوت‌های زیادی با هم دارن و نباید در کنار هم مطرح بشن. به فردی کپی رایتر گفته میشه که با استفاده از تکنیک‌های نویسندگی و آگاهی نسبت به علوم و ترفندهای بازاریابی برای شرکت‌ها، برندهای مختلف و سایر افراد به عنوان نویسنده، محتوا تولید میکنه. محتوایی که به واسطه کپی رایتر تولید میشه، نسبت به محتوایی که کارشناس تولید محتوا مینویسه، خیلی کوتاه تره، اما طوری نوشته میشه که در شرایط بهتر و در کوتاه‌ترین زمان پیام و هدف رو به مخاطبان منتقل کنه.

نخستین و با اهمیت‌ترین وظیفه کپی رایتر متخصص و حرفه‌ای، افزایش اثربخشی تبلیغاته، یعنی محتوایی که تولید میشه باید در زمان بسیار کوتاه تأثیر خوبی رو برای مخاطب به همراه داشته باشه و مخاطب عادی رو به مخاطب بالقوه تبدیل کنه. اغلب فعالیت‌های یک کپی رایتر به رسانه‌هایی مانند رادیو، تلویزیون، طراحی و ساخت بروشور و تبلیغات مختلف برای محصولاته.

پیرامون کپی رایتینگ و کپی رایتر قانونی وجود داره که با در نظر گرفتن اون میشه سرتیترهای با کیفیت و جذاب نوشت و از کلمات سخت و مشکل دوری کرد. یک کپی رایتر هیچ وقت از واژه‌های سخت و ادبی استفاده نمیکنه، چرا که مخاطب به سختی میتونه جملات رو درک کنه. در نتیجه بهتره که به جای استفاده از کلمات سنگین و پیچیده، از یک لحن ساده، اما تأثیرگذار استفاده کنین تا شاهد تأثیرگذاری اون در جذب مخاطب باشین.

تعداد زیادی از کپی رایترها برای جذابیت بخشیدن به متن خود به صورت غیر مستقیم از اصطلاحات و ضرب‌المثل‌های ادبیات فارسی استفاده میکنن. چرا که اگه به شکل مستقیم به این موارد استفاده بشه، کپی رایتر با افت کیفیت مواجه میشه.

هدف کپی رایتینگ و کپی رایتر چیست؟

Copywriting، یکی از پرطرفدارترین حرفه‌هایی است که افراد اونو دنبال میکنن. کپی رایتینگ باعث افزایش رشد اهداف تجاری کسب و کارهای مختلف میشه و روی نظر مخاطب تأثیر بسیار زیادی داره. در کل مهم‌ترین هدف کپی رایتینگ، انجام تبلیغات مفید و مؤثره و میتونه نظر بسیاری از مخاطبان به پیج جلب کنه. جذب کاربران فضای وب و شبکه‌های اجتماعی به واسطه انجام روش‌های خلاقانه انجام میگیره.

کارشناس تولید محتوا چه کاری انجام می‌دهد؟

کارشناس تولید محتوا به فرد گفته میشه که با انواع روش‌های تولید محتوا یعنی محتوای متنی، ویدیویی و تصویری سروکار داره. یک کارشناس حرفه‌ای تولید محتوا، باید در زمینه‌های مختلف توانمندی زیادی داشته باشه. در این صورت میشه محتوایی تولید کرد که مخاطب با دیدن آن وارد سایت یا پیج شبکه اجتماعی بشه.

کوتاهی و طولانی بودن محتوا از مهم‌ترین نکاتی است که کارشناس یا نویسنده محتوا باید به اون توجه داشته باشه. به طور کلی محتوا باید با توجه به نیازهای مخاطب استانداردسازی بشه. تولید کننده محتوا باید بتونه با توجه به هر نوع موضوعی محتوا تولید کنه. اگه کارشناس در زمینه تولید محتوای متنی فعالیت میکنه باید با تکنیک‌های و ترفندهای نویسندگی آشنا باشه.

شخص تولید کننده محتوا باید محتوای با کیفیت و ارزشمند تولید کنه تا بتونه برای مخاطب جذابیت به وجود بیاره. یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که نویسنده محتوای متنی باید نسبت به اون آشنایی کافی داشته باشه، اصول سئو و بهینه سازی سایته. رعایت اصول سئو به هنگام وبلاگ نویسی باعث جلب نظر موتورهای جستجو میشه. تولید محتوای استاندارد به مخاطب کمک میکنه تا بتونه نسبت به موضوع مورد نظر خود، اطلاعات کافی رو به‌دست بیاره.

به صورت کلی تولید محتوا یک هنر کارآمد و خاص به حساب میاد، چرا که نویسندگی درباره یک محتوا با ارزش و جذاب میتونه مخاطب زیادی رو برای سایت جذب کنه. هدف اساسی ارائه محتوا، افزایش اطلاعات و دانسته‌های مشتری یا کاربر نسبت به یک محصول یا موضوع است. همچنین رعایت سئو در زمان نوشتن محتوا، شرایط رو برای رشد کسب و کار فراهم میکنه.

کپی رایتینگ (تبلیغ نویسی) چه تفاوتی با تولید محتوا دارد؟

با توجه به مطالبی که در بخش‌های قبلی ارائه کردیم، اکنون با هدف‌های مهم تولید محتوا و کپی رایتینگ آشنایی دارین، در نتیجه میتونین تفاوت‌های این دو حرفه رو به خوبی درک کنین. کپی رایتینگ (تبلیغ نویسی) از لحاظ محتوایی و نویسندگی متن به آن صورت کاری ندارد و حتی با نوشتن یک یا دو جمله کوتاه اما تاثیرگذار نتیجه میده، اما تولید کردن محتوایی استاندارد و تخصصی برای مخاطب، کار سنگین و دشوارتری است که باید به وسیله اون بشه مخاطب رو جذب کرد. همونطور که میدونید برای قرار گرفتن در صفحه اول گوگل و افزایش ورودی سایت، باید محتوایی با ارزش و طولانی تولید کرد.

تولید کننده محتوا میتونه به عنوان نویسنده یک متن خیلی طولانی و البته سئو شده تولید کنه تا مخاطب به محض مطالعه اون وارد سایت بشه و از بخش‌های مختلف و صفحات سایت دیدن کنه. کپی رایتر وظیفه داره که تنها با یک جمله روی مخاطب و نظر اون تأثیر بذاره و اونو به سمت سایت جذب کنه. تفاوت دیگه ای که بین تولید کننده محتوا و حرفه Copywriting وجود داره، اینکه شخص کپی رایتر باید بدونه که در یک زمینه حرفه‌ای و تخصصی فعالیت میکنه. در کنار همه این‌ها باید در مورد عملکرد ذهنی کاربران شناخت کافی داشته باشه و باید بتونه حتی با یک جمله به کسب و کار رونق ببخشه.

در مقابل کپی رایتر، کسی که تولید محتوا میکنه، باید روی مسائل و مهارت‌های مورد نیاز برای نویسندگی مسلط باشه و بتونه با استفاده از منابع مختلفی که مد نظر داره، محتوای ارزشمند یا به اصطلاح محتوای سبز و موثری تولید کنه. اگر چه کپی رایتینگ و تولید محتوا با هم متفاوت هستن، اما باید بگیم که این دو مورد همدیگرو کامل میکنن و اگه در کنار هم بیان میتونن میزان تاثیرگذاری محتوا رو افزایش بدن.

مسئولیت‌های اصلی تبلیغ نویسی و کپی رایتینگ چیست؟

شاید نیازها و خواسته‌های هر برند و شرکتی از کپی رایتر متفاوت باشه، با وجود این ممکنه از شما بخوان تا موارد زیر رو انجام بدین:

  • انجام تبلیغات در رسانه‌های پرطرفدار مثل، تلویزیون، رادیو، صفحات اینستاگرام، فیس بوک و …
  • ایده پردازی و خلاقیت برای ارائه بهترین تبلیغ
  • شعارهای جذاب و چشمگیری تبلیغاتی
  • ارائه محتوای تبلیغاتی برای فروش محصولات
  • بررسی اهداف شرکت در سایت و ارائه در شبکه‌های مجازی
  • معرفی محصولات برای فروش و افزایش درآمد
  • معرفی برند و محصولات در قالب بروشور
  • تولید فرم برای بخش تولید
  • تهیه تگ لاین برای شرکت‌ها و برندهای مختلف
  • نوشتن ایمیل تبلیغاتی و ارسال پیام برای کاربران
  • تدوین مقالات و به روز رسانی آن‌ها برای وب سایت، اینستاگرام یا فیس بوک
  • استفاده از خلاقیت و ایده پردازی
  • تولید تبلیغات کلیکی و بنرهای تبلیغاتی
  • ارائه Call To Action
  • ارائه تبلیغات همسان یا Native Ads
  • نوشتن محتوا برای اس ام اس مارکتینگ

کپی رایتینگ شامل چه تخصصی‌هایی می‌شود؟

اکنون با موضوعات پیرامون این حرفه آشنا شدید، بهتره بدونین که فردی که تبلیغ نویسی انجام میده چه تخصص‌هایی داره. در ادامه به مهارت‌ها و تخصص‌های که حرفه Copywriting را به اون‌ها نیاز داره، می‌پردازیم.

نویسندگی و ویرایش کپی رایتر

نویسنده یا کپی رایتر باید به طور عمیق روی تمامی مهارت‌های نوشتن مسلط باشه تا بتونه با استفاده از کلمات و نحوه بیان اون‌ها، محصولات و یا خدمات رو طوری معرفی کنه که مورد توجه کاربران و مشتریان قرار بگیرن. اگه نویسنده‌ها یا کپی رایترها از دایره لغات کمتری برخوردار باشن و نسبت به برخی کلمات و جملات آشنایی نداشته باشن، علاوه بر این که کپی رایتر موفقی نمیشن، بلکه در نویسندگی هم به مشکل میخورن.

در نتیجه باید توجه داشته باشین که در مواقع بیکاری و یا اوقات فراغت خودتون میزان مطالعات خودتون رو افزایش بدین و دستور زبان فارسی بخونین. تصور کنید، شما تحت عنوان یک کپی رایتر میخواین با یک شرکت وارد همکاری بشین که سایت اون‌ها با از هر ۶۰۰ بازدید کننده، تنها ۲ خریدار داره. در حقیقت یک نویسنده یا کپی رایتر باید به فکر این موضوع باشه که با استفاده از هنر نویسندگی خود چگونه میشه از هر ۲۰۰ بازدید کننده ۲ نفر از سایت خرید کنن. این یعنی دقیقاً همون کاری که فروش وب‌سایت رو تا پنج برابر افزایش میده.

نرخ تبدیل با انجام این کار بهبود پیدا میکنه و بهینه سازی میشه، با ترکیب کپی رایتینگ درست و UX مناسب این فرآیند تکمیل خواهد شد. به طور کلی مهارت‌های نویسندگی در قالب Copywriting باید هدفمند و با برنامه ریزی باشن، کلمات در کوتاه‌ترین زمان روی اهداف شرکت و فروش بیشتر محصولات تأثیر میذارن. اگه میخواین به طور جدی در حرفه تبلیغ نویسی فعالیت کنین، باید به این موضوع دقت کنین که جملات و کلمات شما باید به ساده‌ترین شکل نوشته بشن که بازدیدکننده به هنگام مطالعه اون‌ها دچار خستگی و بی حوصلگی نشه. در زمان نوشتن متن تبلیغ عناوین اهمیت زیادی دارن و میتونن مخاطب را تنها با یک نگاه به سایت جذب کنن.

معرفی محصولات و بیان ویژگی‌های آن به واسطه کپی رایتر

یکی از مهم‌ترین مسئولیت‌های کپی رایتر یا نویسنده، معرفی دقیق یا درست محصولات به مشتریان و کاربرانه که میتونه فروش و درآمد رو افزایش بده. به عبارت دیگه کپی رایتر باید به این توانمندی رسیده باشه که با نویسندگی به شناخت بیشتر محصولات و افزایش فروش کمک کنه. توانمندی کپی رایتر باعث میشه که محصولات به ساده‌ترین و کامل‌ترین شکل معرفی بشن، در این صورت مشتریان نسبت به خرید محصول از خود علاقه نشون میدن.

شناسایی کاربران توسط نویسنده

برای تبدیل شدن به یک کپی رایتر حرفه‌ای، کافیست که یک نویسنده خوب باشین. بلکه شما باید با شناخت ویژگی‌های رفتاری و روانی، سلیقه‌ها و علایق کاربران، بتونین مطابق با نیازها و خواسته‌های اون‌ها محصول ارائه بدین. شناسایی پرسونای کاربران و نیازهای مخاطب، یکی از مهم‌ترین وظایف کپی رایتره و از این طریق میتونه هنر خودش رو به نمایش بزاره. در نتیجه این امر باعث میشه که سایت شما تنها با مطالب بدون مفهوم پر نشه. سن، جنسیت، علایق و رفتارهای آن‌ها، مواردی هستن که توسط کپی رایتر باید مورد بررسی قرار بگیرن.

مدیاروت مشاور حرفه ای ها

چرا مدیاروت

مدیاروت راههای جذاب تر شدن و تو چشم بودن برای گوگل رو نشونتون میده، درمورد سئو و بهینه سازی وب سایتِ شما بهتون مشاوره میده، و باعث میشه با کمک سئو سایتِ خودتون رو، به صفحات اول گوگل و نتایج اول جستجو ببرید و ترافیک سایتتون هم افزایش پیدا کنه.

مدیاروت گزارش کاملی درمورد مشکلاتی که سایتتون از نظر سئویی داره بهتون ارائه میکنه؛ تا با مشاوره سئویی مدیاروت و گروه فنیِ شرکتتون مشکلات رو حل کنید.

و در قدم های بعدی برای رسیدن به اهدافتون، براتون استراتژی تدوین میکنه و به مرحله اجرا درمیاره تا بتونید هدفهاتونو دونه دونه تیک بزنید.

کپی رایتینگ و کپی رایتر به صورت تخصصی

علاوه بر ارائه توضیحات، تفاوت‌ها و شباهت‌هایی که گفتیم کپی رایتینگ و تولید محتوا یکدیگر را تکمیل میکنن. بهتره که این موضوع رو با ارائه یک مثال بررسی کنیم. تصور کنین که تصمیم گرفتین یک سایت طراحی کنین و هدفتون از راه اندازی سایت تولید محتوای متنی درباره بازی‌های گرافیکی و آموزش ساخت بازی‌های رایانه‌ای است. اگه بخوایم به صورت اصولی کار انجام بدین، قطعاً باید که یک کپی رایتر استخدام کنین.

پس بدونید که برای همچنین سایت‌هایی باید به کپی رایتر جهت نویسندگی مراجعه کنین. چرا که اون به صورت تخصصی این کارو انجام میده و با نوشتن چندین شعار و جملات تاثیرگذار اقدام به جذب مخاطب میکنه. این امر باعث میشه که افراد علاقه مند به بازی‌های ویدیویی به سایت شما مراجعه کنن. زمانی که کپی رایتر وظایف خودش رو به نحو احسن انجام میده، کارشناس تولید محتوا باید وارد کار بشه تا بتونه برای دستیابی به اهداف کوتاه مدت و بلند مدت محتوای متنی تولید کنه. در واقع باید اون چیزی رو که کپی رایتر به مخاطب وعده میده رو در اختیار کاربران قرار بده. در حقیقت میشه گفت که کپی رایتر کاربران رو به سمت شما هدایت میکنه، اما کارشناس تولید کننده محتوا باید به مخاطب رو توی سایت نگه داره.

نتیجه گیری

در این مقاله درباره تبلیغ نویسی و تولید محتوا و نویسندگی صحبت کردیم و توضیح دادیم که چه تفاوت‌ها و شباهت‌هایی بین اون‌ها وجود داره. در پایان از شما میخوایم که اگه تجربه این کارو داشتید، نظرات و پیشنهاداتون رو برای ما ارسال کنین. ما در آژانس دیجیتال مارکتینگ مدیاروت پاسخگوی تمام سؤالات شما هستیم و به شما کاربران عزیز، مشاوره رایگان ارائه میدیم.

منابع: 

اشتراک گذاری

فیس بوک
توئیتر
لینکداین
واتس اپ
ایمیل

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×