تاثیر اسکیما بر سئو
ممکنه که در مورد اسکیما (Schema Markup) و انواع آن و اهمیت اون در موضوع سئو و بهینه سازی وبسایت و قرار گرفتن در رتبه بهتر در صفحه نتایج گوگل، چیزهایی در حد چند عبارت یا چند کلمه شنیده باشین. در این مطلب از سری مقالههای مدیاروت قصد داریم به این موضوع اشاره کنیم و بگیم که اسکیما چیه چه تاثیری روی سئو میذاره و چه ارتباطی با الگوریتم گوگل داره.
اسکیما یکی با اهمیتترین ترندهای سئو و بهینه سازی وبسایت در نتایج گوگل در سال ۲۰۲۰ بوده که مورد توجه بسیاری از کاربران فضای وب قرار گرفته است. اگه طراح سایت وردپرسی باشین، این امکان براتون فراهم میشه که بتونید با استفاده از افزونهها اسکیمای مورد نظرتون رو به صورتی که میخواین تنظیم کنین. اگر برای سایتتون از زبانهای مثل PHP و ASP استفاده کرده باشین، باید کدهای مورد نیاز اون رو لحاظ کنین.
ممکنه که در مورد اسکیما و انواع آن و اهمیت اون در موضوع سئو و بهینه سازی وبسایت و قرار گرفتن در رتبه بهتر در صفحه نتایج گوگل، چیزهایی در حد چند عبارت یا چند کلمه شنیده باشین. در این مطلب از سری مقالههای مدیاروت قصد داریم به این موضوع اشاره کنیم و بگیم که اسکیما چیه چه تاثیری روی سئو میذاره و چه ارتباطی با الگوریتم گوگل داره.
اسکیما یکی با اهمیتترین ترندهای سئو و بهینه سازی وبسایت در نتایج گوگل در سال ۲۰۲۰ بوده که مورد توجه بسیاری از کاربران فضای وب قرار گرفته است. آگه طراح سایت وردپرسی باشین، این امکان براتون فراهم میشه که بتونید با استفاده از افزونهها اسکیمای مورد نظرتون رو به صورتی که میخواین تنظیم کنین. اگر برای سایتتون از زبانهای مثل PHP و ASP استفاده کرده باشین، باید کدهای مورد نیاز اون رو لحاظ کنین.
ممکنه که در مورد اسکیما و انواع آن و اهمیت اون در موضوع سئو و بهینه سازی وبسایت و قرار گرفتن در رتبه بهتر در صفحه نتایج گوگل، چیزهایی در حد چند عبارت یا چند کلمه شنیده باشین. در این مطلب از سری مقالههای مدیاروت قصد داریم به این موضوع اشاره کنیم و بگیم که اسکیما چیه چه تاثیری روی سئو میذاره و چه ارتباطی با الگوریتم گوگل داره.
اسکیما یکی با اهمیتترین ترندهای سئو و بهینه سازی وبسایت در نتایج گوگل در سال ۲۰۲۰ بوده که مورد توجه بسیاری از کاربران فضای وب قرار گرفته است. اگه طراح سایت وردپرسی باشین، این امکان براتون فراهم میشه که بتونید با استفاده از افزونهها اسکیمای مورد نظرتون رو به صورتی که میخواین تنظیم کنین. اگر برای سایتتون از زبانهای مثل PHP و ASP استفاده کرده باشین، باید کدهای مورد نیاز اون رو لحاظ کنین.
اسکیما به چه معنا است؟
Schema Markup در حقیقت یک نوع نشونه گذاری برای اطلاعات محسوب میشه که به کاربران کمک میکنه تا بتونن به راحتی و با سرعت بیشتری نتایج رو جستجو کنن. این کار نرخ کلیک لینک هاتونم افزایش میده و بازدیدکنندههای بیشتری وارد سایت شما میشن. اسکیما و انواع آن دقیقاً همان موضوعیه که روی سئو و بهینه سازی سایت شما تأثیر مثبت میذاره. در واقع به اسکیما باعث میشه که روباتهای مورد نظر موتور جستجو به محتواهای صفحات سایت شما دید بهتری داشته باشن. موتور جستجوی گوگل با در نظر گرفتن تحلیل اسکیمای صفحات وب، نتایج متفاوتتری رو در صفحه نتایج نشون میده که به اونها ریچ اسنیپت گفته میشه.
ریچ اسنیپتها (Rich Snippets) نتایج متفاوت حاصل از تحلیل اسکیمای صفحات سایت هستن که مقابل کاربران ظاهر میشن. این نتایج توسط موتوری جستجوی گوگل در دسترس مخاطبین قرار میگیرن. در حقیقت اسکیما یک نوع کد برای اضافه کردن اطلاعات مورد نیاز برای زیر تگ عنوان سایته که موتورهای جستجو با کمک اون، محتواهای شما رو بهتر درک میکنن و میفهمن. همچنین علاوه بر نشون دادن نتایج برای کاربران، اطلاعات مضاعفی رو در صفحه نمایش قرار میدن.
اسکیما برای هر نوع محتوایی مانند انواع مقالهها، ویدیوها، رویدادها، رستورانها، کسب و کارها و … کاربرد داره. اگه میخواین استانداردهای اسکیما رو مشاهده کنین باید وارد سایت Schema.org به شین. این سایت به شما کمک میکنه که اسکیماهای مختلف رو بررسی و آزمایش کنین. در ادامه میخوایم انواع اسکیما رو به شما معرفی کنیم.
اسکیما از نوع سازمانی Organizational Schema
اسکیمای سازمانی برای معرفی یک سازمان استفاده میشه، در واقع زمانی از این اسکیما استفاده می کنن که بخواین اطلاعاتی مثل نام، لوگو، اطلاعات تماس، اطلاعات دسترسی، آدرس، شبکههای اجتماعی و … را برای کاربران به نمایش بزارن. به عنوان مثال اگه اسم برند Oracle را در گوگل سرچ کنین، سمت راست و گوشه بالا یک مستطیل به رنگ قرمز مشاهده میکنین که حاوی اطلاعاتی مانند نام، لوگو و نام سازمانه. مستطیل به رنگ سبز نشون دهنده اطلاعات تماس، موقعیت مکانی و پروفایل شبکههای اجتماعیه. اسکیما و انواع آن مطابق با کاربردهاشون، کدهای خاصی دارن.
اسکیمای مخصوص افراد
همونطور که مشخصه این نوع اسکیما مشابه نمونه سازمانی عمل میکنه، تنها تفاوتی که داره، اطلاعات افراد و مشخصاتی مانند نام، تاریخ تولد، آدرس، تحصیلات و تعداد اعضای خانواده است که توسط کاربران مشاهده میشه. برای مثال میتونید Mark Zuckerberg را سرچ کنین.
اسکیما برای کسب و کارهای کوچک
تعداد زیادی از کسب و کارهای کوچک که به صورت محلی در حال فعالیت هستن، ترجیح میدن که از سئوی محلی استفاده کنن. اسکیمای کسب و کارهای کوچک یا محلی، برای این گونه مشاغل و یا شعبات و نمایندگیهای بزرگ کاربرد زیادی داره. این کار باعث میشه موقعیت مکانی شرکت و اطلاعات مرتبط با اون، ساعات کار، منو و اطلاعات تماس و … توسط کاربران دیده بشن. بخش مرتبط با Business Action کمک میکنه تا کسب و کارها در مورد اطلاعات و رزروها اطلاعات کاملتر و بهتری ارائه کنن، در این صورت کاربران به کامل کردن اقدام مورد نظرشون رغبت بیشتری پیدا میکنن.
اسکیمای ویژه محصولات و سیستمهای پیشنهادی
به واسطه این نوع اسکیما میتونید اطلاعات مورد نیاز جهت فروش یک نوع محصول یا خدمت مثل قیمت، شرایط موجودی و سایر جزئیات را در صفحه نتایج به نمایش بزارید. با به کارگیری این سیستم، آفرها برای ادامه کار به قیمت و واحد پولی نیاز دارن، چرا که تنها در این صورت میتونن مناسبترین گزینه رو پیشنهاد کنن، اما اسکیما مختص محصول تنها به اسم کالا نیاز داره.
اسکیما از نوع برد کرامبز (Breadcrumbs)
شاید با برد کرامبز (Breadcrumbs) آشنا باشین، در واقع برد کرامبز مسیر یک صفحه رو نمایش میده و کاربر با استفاده از این امکان میتونه موقعیت خودشو در سایت تشخیص بده. همه لینکهای مسیر که شامل صفحه اصلی و صفحه مورد نظر کاربر میشوند، توسط این نوع اسکیما به عنوان آخرین لینک به نمایش گذاشته میشن. کاربران به کمک این عملکرد موقعیت خودشون رو در سایت میبینن. از طرفی نرخ پرش سایت کاهش پیدا می کنه و رنک الکسا عدد بهتری رو به شما نشون میده.
اسکیما مرتبط با محتواهای متنی و مقالات
اسکیما مخصوص مقالات برای مقالات، بلاگ پستها و اخبار استفاده میشه. موتورهای جستجو با کمک این روش میتونن محتواهای سایت شما رو بهتر و سادهتر درک کنن. هر چند که در بخش مرتبط با اخبار روز در رتبه یک قرار میگیرن، اما عنوان طولانی یک مقاله مرتبط با یک سایت در قسمت بالا آن به نمایش گذاشته میشه. حتی اگه جایگاه اون سایت در رتبه هشتم باشه و تو صفحه اول قرار نگیره.
اسکیمای کاربردی برای ویدیو
با وجود اینکه از آمدن موتورهای جستجو و الگوریتمهای آن میگذره، اما در حال حاضر خزش محتواهای ویدیویی توسط موتورهای جستجو به سختی صورت میگیره و تکمیل آن به توضیحات بیشتری نیاز داره. به همین علت اسکیمای ویدیو برای خزش گوگل و ایندکس محتوای ویدیویی، یک فرآیند خیلی عالی محسوب میشه و میتونه ویدیوی مورد نظر رو در صفحه نتایج Google Video به نمایش بزاره.
اسکیما برای نشان دادن رویدادها
با استفاده از این نوع اسکیما میتونین اطلاعات بیشتر و کاملتری رو نظیر تاریخ و زمان برگزاری، موقعیت و آدرس مکان برگزاری، قیمت رو درباره رویدادهایی مثل انواع کنسرتها، همایشها، وبینارها و انواع جشنوارهها نشون بدین. این اسکیما کاربردی بسیار زیادی داره و برای برگزار کنندگان رویدادهای مختلف روش بسیار مفید به حساب میاد.
اسکیما برای دستور پخت غذاها
Schema دستور پخت غذا، نوعی از اسکیما است که Rich Snape به واسطه اون دستورالعمل پخت غذا رو به نمایش میزاره. با وجود اینکه گوگل تنها به نام دستور پخت غذا احتیاج داره، اما شما این امکان رو دارید که از بین گزینههایی مانند ساعت آماده کردن، زمان طبخ، زمان لازم برای همه مواد غذایی و یا مواد مورد نیاز اون، تصاویر، اطلاعات مختلف در مورد غذاها و بررسیهای آن. دو گزینه را انتخاب نمایید.
اسکیما ریتینگ Review / Rating Schema
اسکیما Review /Rating شباهت خاصی با استاندارد اسکیمای محصول دارد. این اسکیما به کاربران کمک میکنه تا به خوبی امتیازات مرتبط با محصول را بررسی کنن. در حقیقت با به کارگیری این نوع اسکیما، روباتهای گوگل در جریان قرار میگیرن که محصول چه امتیازاتی رو از کاربران گرفته. استانداردهای Review /Rating میتونن همزمان با اسکیماهای دیگه مثل Hotel مورد استفاده قرار بگیرن. در سالهای گذشته استفاده از این نوع اسکیما در کنار اسکیمای Article امکان پذیر بوده، اما گوگل در زمان آپدیتهای خود این اسکیما رو به طور کامل از گردونه فضای وب خارج کرد.
اسکیما برای سوالات متداول یا FAQ
یکی از پرکاربردترین اسکیماها، اسکیما برای نشون دادن پرسشهای متداول است. همونطور که میدونین سؤالات متداول پر استفادهترین سؤالات کاربران هستن. شما میتونین به کمک این اسکیما متوجه بشین که بازدیدکنندگان چه پرسشهایی رو مطرح کردن و چه پاسخهایی رو دریافت نمودن. اسکیمای پرسشهای متداول استاندارد جدیدی داره، اما در طی این مدت تونسته مورد توجه بسیاری از مدیران سایتها و کاربران قرار بگیره. مهمترین دلیل امر، متفاوتترین نوع نمایش اون در نتایج گوگله.
تفاوتهای اسکیما و انواع آن با Rich Snape
ریچ اسنیپت مثل اسکیما میتونه اطلاعات مفیدی رو در اختیار شما قرار بده، این اطلاعات در کنار لینک و در صفحه نتایج قرار میگیرن تا سایت رتبه بهتری دریافت کنه و در نتیجه کاربران به راحتی به محتواها دسترسی داشته باشن. تصاویر، نام نویسنده، تعداد نظرات و پیشنهادات، تعداد نفرات امتیاز دهنده، میزان امتیازها و یا ستارههای دریافت شده و …، مواردی هستند که توسط ریچ اسنیپت نشون داده میشن.
در واقع میتوان گفت Rich Snape نزدیکترین مفهوم به اسکیما است، اما با کمی محدودیت. به کار بردن استانداردهای مربوط به Schema باعث میشه که ریچ اسنیپتها در نتایج گوگل ظاهر به شن، اما این اتفاق همیشگی نیست بدین صورت که اگر شما از استانداردهای اسکیما استفاده کرده باشین، موتور جستجوی گوگل الزامی نمیبینه که از ریچ اسنیپتها رو به نمایش بزاره.
اهمیت ریچ اسنیپتها
ریچ اسنیپت قسمتی از نتایج گوگل محسوب میشه که با توجه به نوع اون در نتایج گوگل مورد جستجوی کاربران قرار میگیره. در واقع هدف گوگل با استفاده از این بخش، متمایز نشون دادن مهمترین بخشهای سایته. کاربران با دیدن این بخشها مهمترین و بیشترین اطلاعات رو بهدست میارن. معمولاً کاربران این دسته از لینکها رو برای مطالعه انتخاب میکنن.
در نتیجه با افزایش نرخ کلیکی که برای Rich Snape ها ایجاد میشه، سایت ورودی بیشتری میگیره و ترجیحاً رنک الکسا رتبه بالاتری را نشان میده همچنین الگوریتم گوگل با تجزیه و تحلیل وضعیت سایت جایگاه بهتری رو برای در صفحه اول گوگل در نظر میگیره.
نشانه گذاری به صورت Markup
همونطور که میدونید زبانهای برنامه نویسی کدهایی را نشون میدن که برای بخشهای مختلف برنامه مورد استفاده قرار میگیرن. به عنوان مثال، برای ارائه یک شرط از دستور If… else… endif از زبانهای برنامه نویسی استفاده میشه. زبان برنامه نویسی HTML برای طراحی سایت ساخته شده که به عنوان یک زبان نشانه گذاری یا Markup به حساب میاد.
ماهیت Markup چیست؟
زبان نشانه گذاری کاراکترها و نمادها را به صورت متوالی در یک مکان خاص از یک متن و یا یک فایل متنی نشون میده. زبان نشانه گذاری چگونگی پرینت و یا نمایش فایل متنی را تعیین میکنه. همچنین این زبان میتونه ساختار فایل رو به صورت کلی مشخص کنه. به اجزای Markup، تگ گفته میشه و باعث میشه که کامپیوتر شما یک متن رو به بهترین شکل به نمایش بزاره. زبانهای Markup به واسطه انسان خونده میشه، چرا که تگهای اون شامل متن اصلی میشن، به همین علت به راحتی مورد مطالعه قرار میگیرن.
مهمترین هدف زبان نشانه گذاری، یکسان سازی کدنویسی به واسطه تمامی کاربران است. سایتی که دارای استانداردهای HTML است، از نوع W3c میباشد. در این گونه سایتها، تمامی تگهای استاندارد تعریف و نحوه استفاده از آنها تعریف میشن. اگر کدی در این سایت معرفی نشده باشه، بهتره از اون استفاده نکنین. برای مثال، توی بسیاری از منبعهای مرتبط با سئو گفته شده که باید از صفت Rel=Publisher جهت لینک دهی به شبکههای اجتماعی استفاده به شه. در صورتی که این صفت به واسطه سایتهای W3c مورد تأیید قرار نگرفته است.
زبان HTML به عنوان یک Markup با گذشت زمان در تگهای خود تغییراتی رو انجام داده، اما بر اساس ساختاری که داره، حتی اگه از نسخهها قبلی این زبان استفاده بشه و یا اینکه تگ اشتباه وارد اون بشه، هیچ گونه ارور یا پیغام اخطاری ایجاد نمیشه، بلکه نمی تونید بخشی از متن رو به درستی ببینید. اگر در بخش مشخص کردن نسخه زبان HTML نسخه صفحه HTML5 انتخاب بشه، تشخیص خطاهای اون با دقت بیشتری صورت میگیره.
تاثیر اسکیما روی سئو و رنک الکسا
اسکیما مانند یک شاخص مهم برای سئو و بهینه سازی داخلی یا On-Page سایت، به طور مستقیم بر روی رنک الکسا و سئو تأثیر نمیزاره، اما به صورت غیر مستقیم با افزایش غیر مستقیم نرخ کلیک میتونه روی بهبود سئو و رنک الکسا تأثیر بزاره.
چرا مدیاروت
مدیاروت راههای جذاب تر شدن و تو چشم بودن برای گوگل رو نشونتون میده، درمورد سئو و بهینه سازی وب سایتِ شما بهتون مشاوره میده، و باعث میشه با کمک سئو سایتِ خودتون رو، به صفحات اول گوگل و نتایج اول جستجو ببرید و ترافیک سایتتون هم افزایش پیدا کنه.
مدیاروت گزارش کاملی درمورد مشکلاتی که سایتتون از نظر سئویی داره بهتون ارائه میکنه؛ تا با مشاوره سئویی مدیاروت و گروه فنیِ شرکتتون مشکلات رو حل کنید.
و در قدم های بعدی برای رسیدن به اهدافتون، براتون استراتژی تدوین میکنه و به مرحله اجرا درمیاره تا بتونید هدفهاتونو دونه دونه تیک بزنید.
نتیجهگیری برای Schema
اطلاعات صفحات وب به طور ساختاری به صورت پیش فرض ندارن و محتواهای صفحات وب که در قالب HTML ارائه میشن با وجود رباتها به خوبی مورد بررسی قرار نمیگیرن. در نتیجه استفاده از استانداردهای اسکیما و انواع آن به رباتهای موتور جستجو کمک میکنه که بتونن محتواهای ارائه شده در صفحات وب رو به خوبی درک کنن. ما در این مقاله درباره اسکیما و انواع آن توضیح دادیم و به پراستفادهترین آنها اشاره کردیم.
به کار گرفتن استانداردهای اسکیما باعث میشه که سایتتون نمایش متفاوتی در نتایج گوگل داشته باشه که به اونها Rich Snape گفته میشه. ریچ اسنیپتها موجب بهبود نرخ کلیک و افزایش رنک الکسا میشن. اگه تا به الان از استانداردهای Schema استفاده کردهاید، میتونید تجربه خودتون رو برای ما به اشتراک بزارین. امیدواریم که این مقاله که با عنوان اسکیما و انواع آن به شما ارائه شده، مورد توجه شما قرار گرفته باشه و بتونین به خوبی از اون استفاده کنین.
منابع: