منتور کیست و منتورینگ چیست؟

آکادمی آموزش سئو و دیجیتال مارکتینگ

فهرست عناوین

Mentoring و Mentor

با گسترش فضای استارت آپی اصطلاحات جدیدی به گوش ما می خورن که ما نسبت به اونا آگاهی کمتری داریم یا حتی نشنیدیم یا معنی اونا رو نمی دونیم. ولی این واژه ها در میان فعالان این حوزه خیلی مورد استفاده قرار می گیرن. پس اگه بخوایم از مسیر شغلی و موفقیت در این زمینه ها حرف بزنیم، باید از معنی این اصطلاحات و اهمیت داشتن اونا آگاه باشیم.

در این مطلب می خوام راجع به اصطلاحات منتور Mentor و منتورینگ Mentoring، منتورشیپ و منتی، باهاتون حرف بزنم که به چه معنی هستن و در چه شرایطی می تونیم ازشون استفاده کنیم و اهمیت اونا چیه.

منتور کیه؟

منتور یه راهنمای حرفه ای، با تجربه و آگاه در یه زمینه تخصصیه که با استفاده از دانش، خرد و تخصص خودش به فرد دیگه ای که تجربه و دانش کمتری در همون زمینه داره، کمک می کنه. یه منتور موثر می تونه ضمن حفظ یه رابطه دوستانه و حمایتی، منتی رو به طور حرفه ای راهنمایی کنه. منتور باید همیشه بهترین روش ها رو در ذهن خودش داشته باشه و سبک مشاوره او متناسب با نیازهای منتی طراحی شده باشه. یه منتور حرفه ای از این که هر فردی شرایط و مشکلات منحصر به فردی رو داره، آگاه هستش. و از این مسئله آگاهه که مشاوره ای که برای یه شخص دیگه مفید بوده، ممکنه در مورد شخص دیگه ای صدق نکنه. همه اینا به منتور کمک می کنه تا چالش های منحصر به فرد منتی  خودش رو بدونه و مشاوره متناسب با اونا رو ارائه بده.

Mentee کیه؟

منتی همون فردی هست که تجربه کمی داره و نیازمند راهنمایی، استراتژی ها و تجربه و توصیه منتوره. در واقع منتی یا تعلیم گیرنده همون شخصیه که در حالت عادی و بدون منتور، آهسته تر اون مهارت های مد نظر رو یاد می گیره یا ممکنه کلا یاد نگیره.

Mentor

تفاوت منتور و مربی چیه؟

بسیاری از افراد منتور رو با مربی و مشاور اشتباه می گیرن.

مربیگری به طور کلی یه رابطه شخصی کوتاه مدت بین دو نفر هست که در اون مربی از استراتژی های تفکر برانگیز و خلاقانه برای کمک به مشتری در پیشرفت فردی یا حرفه ای استفاده می کنه. از یه طرف دیگه منتورشیپ رابطه طولانی تری نسبت به مربیگری داره، به طور مثال یه سال یا بیشتر، که برای دو طرف سودمنده. منتور به منتی یا شخص راهنما کمک می کنه تا مهارت ها یا تخصصی حرفه ای در خودش ایجاد کنه. در عین حال هم منتی به استاد خودش که همان منتور باشه اجازه می ده دانش خودش رو افزایش بده و مهارت های رهبری خودش رو گسترش بده.

Mentoring

چه کسی می تونه منتور باشه؟

Mentor یا مربی می تونه هر شخصی باشه اعم از کارآفرین، متخصص حوزه استارت آپی، صاحب کسب و کار یا هر شخص با تجربه دیگه ای که در خودش توانایی در اختیار گذاشتن تجربه و دانش خودش به منتی یا تعلیم گیرنده رو احساس کنه.

منتور چه کاری انجام می ده؟

خواه شما یه استارت آپ جدید رو ایجاد کرده باشین یا یه کارآفرین باشین که در حوزه خودتون دارای کمی تجربه هستین، می تونین از یه منتور با تجربه بهره‌مند بشین. منتورها می تونن در  شناسایی و جلوگیری از گرفتاری های تجاری به شما کمک کنن تا از پس چالش های پیش روی خودتون بر بیاین.

منتورینگ چیه؟

معمولا توصیف منتورینگ به این شکله: یه رابطه حرفه ای که طی اون شخص با تجربه و حرفه ای مانند منتور  به یه شخص دیگه کمک می کنه تا مهارت و دانش خودش رو در زمینه تخصصی مد نظرش افزایش بده. منتورینگ به دلیل ارتباط شخصی و احترام متقابل ایجاد می شه. دقیقا مثل کشت یه زمین، پرورش یه رابطه هم به زمان نیاز داره. چون این امر مستلزم اعتماد سازی و همسویی با ارزش های یکدیگره.

ویژگی های منتورینگ

منتورشیپ یه کار جدی و سخته که مانند اکثر کارای دیگه نیازمند تعهد و فداکاریه. یعنی کاری نیست که بگین اگه وقت کردم یا یه وقت دیگه انجام می دم! منتورینگ جدای از اینکه از  اهمیت بالایی برای موفقیت در  روابط منتور و منتی برخورداره، برای راهنمایی کردن، مقابله با فراز و نشیب ها و همه احساسات احتمالی انسانی که وقتی دو نفر برای رسیدن به هدف و چیز قابل توجهی تلاش می کنن، به تعهد و زمان تعین شده ای نیازمنده. پس باید محدودیت های زمانی رو تعیین کنین، بسته به هدفی که براش تلاش می کنین با هم توافق کنین. البته نقش منتور با توجه به نیاز فرد تغییر می کنه، بعضی از رابطه های منتورینگ براساس برنامه ها و استراتژی هایی هدفمند بنا شدن که انتظارات و قوانین مشخص شده ای دارن. ولی برخی دیگه حالتی رسمی دارن. توصیه می شه که هر دوی منتور و منتی تعهدات خودشون رو بنویسن و هر از گاهی با هم مرورش کنن.

لیست تعهد منتور ممکنه به این شکل باشه:

  • من متعهد می شم که از نظر جسمی و ذهنی و روحی در زمان تعین شده در دسترس ره جوی خودم باشم
  • در توصیه های خودم صادق خواهم بود و از هیچ اطلاعاتی دریغ نمی کنم و چیزی رو نمی گم که به نظر خودم درست نیست.
  • مسئولیت عمل خودم رو به عهده می گیرم تا به منتی  در رسیدن به اهدافش، کمک کنم.
  • برای منتی ارزش قائلم و رازدار خواهم بود

لیست تعهد منتی تقریبا باید به این شکل باشه:

  • من متعهد می شم که هم از نظر جسمی و هم روحی در زمان مقرر شده در دسترس منتور  باشم
  • توصیه های منتور رو جدی می گیرم و به اونا عمل می کنم
  • تلاش می کنم تا به توصیه ها عمل کنم و آموخته هام رو با ایشون در میان بذارم
  • ممکنه چند بار شکست بخورم، ولی تسلیم نمی شم.

مدیاروت مشاور حرفه ای ها

چرا مدیاروت

مدیاروت راههای جذاب تر شدن و تو چشم بودن برای گوگل رو نشونتون میده، درمورد سئو و بهینه سازی وب سایتِ شما بهتون مشاوره میده، و باعث میشه با کمک سئو سایتِ خودتون رو، به صفحات اول گوگل و نتایج اول جستجو ببرید و ترافیک سایتتون هم افزایش پیدا کنه.

مدیاروت گزارش کاملی درمورد مشکلاتی که سایتتون از نظر سئویی داره بهتون ارائه میکنه؛ تا با مشاوره سئویی مدیاروت و گروه فنیِ شرکتتون مشکلات رو حل کنید.

و در قدم های بعدی برای رسیدن به اهدافتون، براتون استراتژی تدوین میکنه و به مرحله اجرا درمیاره تا بتونید هدفهاتونو دونه دونه تیک بزنید.

ویژگی های یک منتور خوب

کارهایی که منتور انجام می ده با توجه به نیاز افراد و حرفه اونا متفاوته، با این اوصاف ویژگی های مختلفی وجود داره که همه منتورهای خوب از اونا بهره می برن.

  • در ابتدایی ترین سطح، منتور شما باید بیشتر از شما سابقه موفقیت و تجربه داشته باشه.
  • به دنبال مربیانی باشین که اصیل، خلاق، همدل و صادق باشن.

منابع: 

اشتراک گذاری

فیس بوک
توئیتر
لینکداین
واتس اپ
ایمیل

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×