پنالتی شدن سایت و دلایل آن

آکادمی آموزش سئو و دیجیتال مارکتینگ

فهرست عناوین

پنالتی شدن سایت

چرا بعضی از سایت ها به یک باره از نتایج گوگل حذف میشن؟ چرا اصلا گوگل یه سایت رو پنالتی می کنه؟ یکی از کابوسایی که هر سایت می تونه داشته باشه؛ پنالتی شدن هست. اما دلایل زیادی وجود داره که پنالتی یا جریمه گوگل برای یه سایت پیش میاد. توی این مطلب به شما میگم که چطور سایت شما پنالتی میشه و باید چیکار کنید بعد از پنالتی شدن.

google penalty

گوگل پنالتی چیست؟

از دسامبر سال ۲۰۰۰ میلادی به بعد، گوگل الگوریتم های هوش مصنوعی خودش رو به طور مرتب عوض می کنه. دلیل این کارش هم استفاده بیش از حد وبمستران از سئوی کلاه سیاه بود.

گوگل هنوز اونقدر باهوش نشده بود که تشخیص بده که مثلا یه سایت بک لینکاشو خریداری کرده و یا داره از محتواهای تکراری بیش از حد استفاده می کنه.

اما از بعد از آپدیت های مرتبط هسته گوگل، قوانین جدیدی برای اداره سایت، سئو و… درست شد که اگه به عنوان وبمستر می خواین سایتتون جریمه نشه؛ باید حتما اجراش کنید.

سال ۲۰۱۲ هم گوگل با آپدیت هسته خودش خیلی است سایت ها رو کلا از نتایج گوگل حذف کرد؛ خیلیارو از صفحه ۱ برد به صفحات آخر و سایت هایی که از محتواهای بد و یا کلید واژه های زیادی توی یه مطلب استفاده کرده بودن رو کلا بست.

از این به بعد بود که صاحبان سایت ها، وبمستران و سئوکاران متوجه شدن که باید یه بار دیگه قوانین گوگل رو برای سئو و محتوا نویسی مرور کنن تا از پنالتی شدن سایتشون جلوگیری کنن.

پنالتی گوگل

چطور از پنالتی شدن یک سایت مطلع شویم؟

گوگل به دو روش می تونه سایت شما رو پنالتی کنه. توی مورد اول اگه کاری خلاف قوانین گوگل یا الگوریتم هایش انجام بدین؛ توی سرچ کنسول به شما یه هشدار ارسال می کنه. توی این هشدار به شما میگه که شما دارین از اصول تعیین شده گوگل تخطی می کنید و اگه این سرپیچی ادامه داشته باشه صفحه شما پنالتی میشه.

توی بخش سرچ کنسول گوگل نحوه رفع ارور یا خطا رو هم به شما یاد میده و شما برای جلوگیری از پنالتی شدن سایت یا صفحه باید طی یه مدت زمان خاص خطا رو برطرف کنید.

اما توی روش دوم هیچ هشداری برای شما وجود نداره. این اتفاق معمولا بعد از آپدیت های هسته گوگل صورت میگیره و شما با یه سایت پنالتی شده رو به رو میشین. حتی بعضی وقتا تنها الگوریتم های گوگل عوض شده و طی اون سایت شما مغاییر با الگوریتم ها بوده و به همین دلیل گوگل اون رو بدون هشدار قبلی پنالتی کرده.

برای این که بدونین واقعا سایت شما پنالتی شده یا موقتا از نتایج حذف شده؛ باید به سوالای زیر جواب بدین.

  • وقتی نام تجاری خودتون رو جستجو می کنید؛ توی نتایج جستجو می تونید چیزی در موردش پیدا کنید؟
  • جایگاه مطالب شما نسبت به قبل تغییری پیدا کردن؟ مثلا از صفحه اول یا لینک های اول به صفحات دیگه منتقل شده باشین.
  • اگه کلا سایت شما توی نتایج جستجو وجود نداره پس این عبارت رو توی نوار جستجو تایپ کنید: cache:www.yourwebsitename.domain توی بخش yourwebsitename، اسم سایت خودتون رو باید بنویسید.
  • یکی از مواردی که ممکنه برای شما پیش بیاد این که امتیاز صفحات شما کاهش پیدا کرده باشه. از وب سایت های پیج رنکینگ استفاده کنین تا امتیاز صفحه رو بررسی کنید. اگه کاهش چشمگیری مشاهده کردید؛ مطین باشید که گوگل سایت شما رو پنالتی کرده.
  • بغییر از صفحه اصلی سایت، صفحات دیگه ای از سایت شما جایگاهی دارن؟

چرا گوگل سایت من را پنالتی کرده است؟

خب در واقع دلایل زیادی وجود داره که گوگل یه سایت رو پنالتی کنه. قبل از این که هر تغییری توی سایتتون بدید یا بخواید روند جدیدی برای سئو تعریف کنید؛ بهتره که مواردی رو که اگه انجام بدین گوگل سایت شما رو پنالتی می کنه رو کامل بدونین.

۱: خرید لینک

بعضیا حاضرن قسم بخورن که خرید لینک هیچ آسیبی به سایت شما وارد نمی کنه. اما خب شواهد چیز دیگه ای رو نشون میده. هر گونه خرید لینک چه خوب و چه بد تلاشی برای دستکاری رتبه صفحه اس و گوگل با کسانی که این کار رو انجام میدن شدیدا برخورد می کنه و شما با این کار احتمال پنالتی شدن سایتتون رو افزایش می دین.

۲: ایجاد لینک های متقابل بیش از حد

به خودی خود رد و بدل کردن چن تا لینک از نظر گوگل مشکلی نداره. حتی میتونه یه نوع سئوی کلاه خاکستری هم باشه. اما مشکل از اونجایی شروع میشه که توی انجام این کار زیاده رویی کنین.

۳: محتوای تکراری

گوگل به کیفیت محتواهای سایت شما خیلی اهمیت میده. تاجایی که براتون امکان داره محتواهایی تولید کنید که خاص و متفاوت باشن. گوگل با سایت هایی که محتوای تکراری زیاد دارن برخورد میکنه.

۴: استفاده بیش از حد از تگ H1

تگ اچ ۱ به ربات های گوگل اطلاع میده که یه صفحه در مورد چه چیزی هستش. اگه بیش از حد از این تگ استفاده کنین یعنی صفحات بیشمار و با موضوعات زیادی دارین. این کار مقدمه ای برای جریمه شدن توسط گوگل هستش.

۵: ارورهای داخلی ۴۰۴

ارور ۴۰۴ یعنی صفحه شما دیگه وجود نداره. شاید وجود یکی دو تا صفحه ۴۰۴ توی سایت مشکلی نباشه. گوگل میخواد که شما به مخاطب احترام بگذارید و اون کمترین خطاها رو از شما ببینه.

۶: لینک سایت هایی به زبان دیگر

این مورد یه کم ناعادلانه به نظر می رسه درسته؟ اما خب فکرش رو بکنید شما مخاطبتون رو به صفحه ای ارجاع می دید که به یه زبان دیگه اس و براش فایده ای نداره. گوگل این کار شما رو خلاف می دونه و اگه این لینکا توی سایت شما زیاد باشن پنالتی میشین.

۷: کیورد استافینگ یا استفاده بیش از حد از کلیدواژه

کیورد استافینگ یعنی شما محتواتون رو با کلید واژه خفه کنید. توی یه متن ۱۰۰ کلمه ای باید حداقل یک بار کلیدواژه داشته باشین. استفاده بیش از حد از کلیدواژه یه نوع سئوی کلاه سیاه بوده و باعث پنالتی شدن سایت شما میشه.

۸: سرعت لود صفحات سایت

مخاطب دوست داره وارد صفحه ای بشه که زود براش باز میشه. تاحالا چن تا از مخاطبان شما وارد سایت شما شدن و بدون این که بتونن اون رو باز کنن سایت رو ترک کردن؟ این مشکل یعنی سایت شما یه جایی مشکل داره. کد نویسی بهینه‌ای نداره، عکس‌ ها خیلی سنگین، سایت سنگینه و یا هر دلیل دیگه‌ای که داره.

گوگل از شما میخواد که این مشکلات رو رفع کنید. اگر مخاطب سایت شما رو دوست نداشته باشیه احتمال پنالتی شدن سایت شما زیاد میشه.

۹: لینک های مخفی

گوگل از شما میخواد که لینک های مشخص استفاده کنید. مخاطب باید وارد لینک هایی بشه که براش قابل فهم باشه. در غیراین صورت احمال این که سایت شما پنالتی بشه خیلی زیاده.

جریمه گوگل

در صورت پنالتی شدن سایت چه کار کنیم؟

قبل از هرچیز اصلا استرس نگیرید. ممکنه این مشکل برای هرکسی پیش بیاد. سعی کنید با یه متخصص مشورت کنید تا دلیل پنالتی شدن شما رو پیدا کنه و اون رو رفع کنه. نهایتا تا ۸ ماه دوباره می تونین سایتتون رو از پنالتی دربیارین.

مدیاروت مشاور حرفه ای ها

چرا مدیاروت

مدیاروت راههای جذاب تر شدن و تو چشم بودن برای گوگل رو نشونتون میده، درمورد سئو و بهینه سازی وب سایتِ شما بهتون مشاوره میده، و باعث میشه با کمک سئو سایتِ خودتون رو، به صفحات اول گوگل و نتایج اول جستجو ببرید و ترافیک سایتتون هم افزایش پیدا کنه.

مدیاروت گزارش کاملی درمورد مشکلاتی که سایتتون از نظر سئویی داره بهتون ارائه میکنه؛ تا با مشاوره سئویی مدیاروت و گروه فنیِ شرکتتون مشکلات رو حل کنید.

و در قدم های بعدی برای رسیدن به اهدافتون، براتون استراتژی تدوین میکنه و به مرحله اجرا درمیاره تا بتونید هدفهاتونو دونه دونه تیک بزنید.

منابع:

اشتراک گذاری

فیس بوک
توئیتر
لینکداین
واتس اپ
ایمیل

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×